Inför toppmötet mellan Upsala IF och Sundbybergs IK...

Kansliet, 9 sep 2014

På lördag spelar vi mot Upsala IF i Uppsala i en så gott som direkt avgörande match i kampen mot division 2. Upsala leder serien och har 2 poäng mer än oss; vid vinst går vi om de. Matchen startar 14:00 på Ekebydalens IP.

Förra gången vi mötte Upsala vann de fullt rättvist med 2-0 på Sundbybergs IP.  Läs mer om vårens möte genom att klicka här>>

Vi - alla spelare i laget - känner och vet om matchens betydelse och det är intressant hur vi hanterar anspänningsnivån. Ska vi fokusera på att det är en jätteviktigt match? Ska vi låtsas som ingeting? Ska vi tona ner matchen och säga att det är en "vanlig" match? 

Jag tror att vi behöver finna en balans mellan att det är en viktigt match där utgången är betydande och att det är ju faktisk en fotbollsmatch, dvs. något som vi alltså spelar varje helg. Vi ledare kommer också att tona ner snacket och mer prata om hur vi ska agera på plan. Jag tror att det är extra viktigt att som ledare i dessa lägen inte bli för fega så vi kommer vilja göra följande på plan:

  • Upsala kommer att vilja pressa oss någorlunda högt för att vinna boll där uppe men är beredda och möta oss med ett lågt försvar - oavsett eller så förbereder vi oss för båda scenariona. Möter vi ett högt försvarsspel kommer vi erövra ytan framför deras backlinje genom att hota i djupled bakom deras backlinje. Möter vi ett lågt försvarsspel kommer vi att överbelasta kanterna och skapa 2 vs 1 eller 3 vs 2.
  • Vad gäller fasta situationer - som båda lagen är bra på - gäller det för oss att vara vakna på Upsalas varianter och vad gäller våra egna så ska vi mentalt bestämma oss för att varje fast situation är en målchans och vara hungriga på första-, andra och tredjebollar.
  • Vi kommer att vilja pressa motståndarna hårt så vi dels hindrar deras omställningar mot oss dels ökar våra möjligheter att erövra boll så att vi kan antingen kan kontra eller etablera ett nytt bollinnehav. Vi kommer att pressa deras backar så att de inte kan slå kvalitetspassningar till deras skickliga targetspelare uppe på topp.
Vi ser verkligen fram emot matchen på lördag!

Ps vill också passa på och lyfta fram Daniel Badjelan - tycker det är division 3 bästa spelare och han är en fröjd att få träna och få se spela vecka ut och in Ds.