Matchändringar

Här får du som ledare all info du behöver kring hur det går till när en matchändring i Sanktan ska genomföras. OBS! Vi rekommenderar starkt att ni gör en matchändring om t.ex. två seriematcher infaller på samma dag.

Så här gör man:

 1. Ta kontakt med din motståndare och gör upp om ny dag och tid (tänk på att motståndarlaget har rätt att säga nej).

 2. Vid önskad flytt av hemmamatch: kontakta Pontus (pontus@sundbybergsik.se) för att få en plantid som matchar med det ni och motståndarna har kommit överens om. Via kommunens bokningssystem kan man enkelt se var och när det finns tillgängliga tider:https://sundbyberg.actorsmartbook.se/ResourceBookingRequest.aspx

 3. Vid önskad flytt av bortamatch: be motståndarna kontakta sitt egna kansli för att få en ny plantid som matchar med det ni och motståndarna har kommit överens om.

 4. Meddela Stockholms Fotbollförbund om ändringen (OBS! maila sanktan@stff.se senast 8 dagar före ursprunglig och ny matchtid) på särskild matchändringsblankett som ska skickas in och finns här >>

 5. Du får en mailbekräftelse av förbundet om ändringen godkänts eller inte. Även här är det bra att du kontaktar motståndarlaget igen för att bekräfta att ni har samma information.

Fram till den 10 april är alla matchändringar gratis. Därefter utgår en avgift för varje ändring.

För att slippa en högre avgift ska matchändringsblanketten vara StFF tillhanda senast 8 dagar före ursprunglig matchtid, respektive senast 8 dagar innan ny matchtid om matchen tidigareläggs. Detta är också en förutsättning för att StFF ska hinna med att boka av domaren samt boka ny domare till matchen. Läs mer om matchavgifter nedan.

Du får inte flytta en match från våromgången till höstomgången och ej heller flytta en match så att den ligger efter sista spelomgången. Giltiga skäl för att flytta match är skolresor, lägerskolor, deltagande i skolstadslag eller distriktsstadslag eller annan anledning om ni är överens. Matchändring godkänns inte för deltagande i andra fotbollstävlingar, träningsläger eller i andra idrotter.

Matchändringsavgifter

 • Perioden 10/4-25/6 samt 1/8-8/10 (övriga tider är avgiftsfria) 250 kr 
 • Vid matchändring senare än 8 dagar innan (under samma period) 650 kr 
 • Administrationsavgift vid uppskjuten match 850 kr 
 • Administrationsavgift om match flyttas utan StFF:s vetskap 1050 kr 

OBS. Matchändringsavgifter dras från respektive träningsgrupps lagkassa.

Tips! Kom ihåg möjligheten att flytta en höstmatch till våren (dock inte en vårmatch till hösten!)

I bland kan det hända att förbundet plötsligt skickar ut meddelande om matchändring. Det kan bero på en dubbelbokning, beslut från kommunen, ospelbara planer o.s.v. I dessa fall så vore det bra om ni kontaktar era motståndare för att kontrollera att de fått samma besked. Det händer tyvärr ibland att post/e-brev inte kommer fram.

Uppskjuten match

Om en match av någon anledning skulle bli uppskjuten på plats, till exempel, ospelbar plan, dubbelbokat eller på grund av att elljuset inte kommit igång är det bästa att ni på platsen försöker komma överens om ny dag och tid som ni sedan meddelar StFF dagen efter.

WO = walk over

 • Vid lagets första W.O = Förlust med 0–3. Dessutom tillkommer 200kr i en W.O-avgift + halva anmälningsavgiften. Dock inte om W.O:n leder till uteslutning.
 • Vid lagets andra W.O = Laget utesluts, alla resultat raderas, tabellen räknas om och avgifter för utgående lag gäller.
 • Vid lagets första W.O men i lagets sista seriematch = Laget utesluts men resultaten för de övriga lagen kvarstår inklusive 0–3 i aktuell match. Tabellen räknas inte om.
 • För representationslag (A-lag för seniorer) som uteblivit från sista seriematchen gäller punkten ovan samt att laget nedflyttas två serier.


Tveka inte att höra av er till Kansliet om ni behöver hjälp med något kopplat till matchändringar. Kontaktuppgifter till Kansliet >>