SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Senai Berhane, Olof Engh (K) (Goran Ahmed 74), Daniell Rojas (Christos Kitsos 60) – Daniel Badjelan, Tuman Badjie, Abdiqafar Issa (Tahsin Anar 69), Kalid Mohamed, Yonis Egag - Robel Asfaha

Avbytare: Martin Limpar (MV), Thibaut Molinatti, Goran Ahmed, Tahsin Anar, Ahmed Ahmed Mohamed, Christos Kitsos, Jacob Flygare

Upsala IF:s startelva: Björn Bodingh (MV) (K), Jacob Stenmark, Simon Danielsson, Albin Pettersson, Johan Godén, Anders Lillhager, Elon Folkesson, Markus Kvarneå, Tommy Nord, Philip Hellström (Niklas Nelin 70), Daniel Caurell (Josef Nema 79)

Avbytare: Henrik Karlsson, Josef Nema, Oskar Gillberg, Niklas Nelin, Viktor Lindborg, Rickard Söder

Mål: 0-1 Daniel Caurell (71), 0-2 Markus Kvarneå (83)
Varningar: Daniel Caurell (72), Christos Kitsos (90)
Skott utanför mål: 3-6
Hörnor: 7-10
Publik: I hundratalet
Domare: Christoffer Aidesjö, David Glavonjic, Sasa Andric

Domaren Christoffer Aidesjö blåste igång omgång åtta med piskande vind i ryggen och rasande press från SIK i de inledande minuterna när en utav seriens bästa bortalag gästade Sundbybergs IP.

Efter att Upsala IF har överlevt den första hårda pressen började deras centrala mittfältare och forwards hitta ytor och vinna närkamperna vilket sätter SIK:s uppspel i dilemman.
UIF börjar etablera ett högre tryck på SIK där de gång på gång lyckas bryta uppspelsförsöken, och lukten efter ett bortamål kommer närmare och närmare.

Sundbybergs IK gör en rockad och flyttar ner Robel Asfaha till mittfältet och Daniel Bajdelan flyttas upp som forward. Initialt får SIK mer kontroll på Upsalas mittfält och matchen står och väger tills domaren blåser av den händelsefattiga halvleken.

Andra halvleken börjar tidvis okontrollerat från båda lagen tills UIF får mer och mer tid på sig att ta ned långbollar ostört, positionera sig rätt och vinner varje närkamp.
Till slut ger det resultat då Daniel Caurell skjuter in ett riktigt vackert långskott bakom Kjell Jönsson. Säkerligen ett utav säsongens snyggaste mål.

UIF fortsätter att spela på samma sätt som innan målet och det gynnar verkligen detta starka bortalag då Sundbybergs IK har enorma problem att få till ett bra kantspel då de flesta bollarna bestämt fastnar hos mittfältarna i UIF.

I den 82:a minuten kommer dödsstöten när UIF:s högerytter kommer runt på högerkanten och slår ett lågt inlägg som når Markus Kvarneå och det rasslar till i nätmaskorna bakom Kjell Jönsson.

Slutforceringen från Sundbybergs IK för att hitta en reducering uteblir, och antalet skott på mål från SIK vittnar om att UIF är ruskigt starka defensivt.

0-2 till UIF efter fyra minuters tillägg och ett rättvist resultat till Upsala IF.