Multihallen död. Dags för Peter Schilling att leverera alternativ

Roberto, 24 jun 2019

Nu är det officiellt. Multihallen stoppas på grund av att den skulle bli mycket dyrare än beräknat. Varför blev det så? Det enda vi vet är att vi aldrig fick bidra till diskussionen om hur den skulle kunna bli billigare. 

I november 2015 tröttnade vi inom fotbollen på att känna oss utanför när det kom till att diskutera vilka anläggningsbehov som staden har. Vi höjde vår röst och nu har vi under flera år sett hur dialogen har blivit bättre med alla och viljan till lösningar ökat. Men det var aldrig Multihallen som var vårt mål, det var att kunna erbjuda alla våra medlemmar fotboll året runt. 

Nu står vi där igen. Allt riskerar att börja om från början. Nytillkomna politiker ska profilera sig och drar upp samma gamla varianter vi hört under 10-20 år. Under tiden ska idrotten vänta och titta på hur den politiska handlingsförlamningen och bristen på transparens kommer tillbaka igen. 

Men bra! Om det bara var att det blev dyrt kan vi snabbt kasta oss över en ny snabb lösning. Tjänstemännen har jobbat länge nu med att titta på lösningar och turnerat runt i Sverige och studerat alternativ. Det är bara att rada upp alternativen och fatta beslut. För nu är det bråttom. Vi behöver att något görs nu!  

Visa handlingskraft Peter Schilling, Stefan Bergström, Johan Storåkers, Axel Conradi, Catja, Kaloudis, Moises Ubeira, Gary Aelius, Anton Fendert och Marcus Jonsson! 

Fatta klubban och bestäm! Här får ni ett förslag som alla förstår är billigt och bra i jämförelse: Bygg ett konstgräs med fotbollstält på Sundbybergs IP. Det kan vara klart redan till vintern. Allt som behövs är bara politiker med äkta vilja att förbättra och som inte behöver en valkampanj mellan sina beslut.  

/Roberto


Tidigare inlägg i ämnet: 
Hej Jonas Nygren, kommunstyrelsens ordförande (nov 2015)
Möte med kommunen om vinterträning (nov 2015)
Ingen bra start kommunalråd Mikael T Eriksson (jan 2016)
Snart får idrotten och fotbollen i Sundbyberg svar om anläggningar (maj 2018)
Pressmeddelande: Unik idrottsanläggning byggs i Sundbyberg! (maj 2018)
Vem ska du rösta på? Vi har frågat partierna om nya fotbollshallen (aug 2018)
Du vann valet, det blir en ny fotbollshall (multisporthall) på IP! (sep 2018)
Nu byggs Multihallen och idrotten blir kvar på Sundbybergs IP (apr 2019)
Anonym kampanj mot Multihallen och idrotten i Sundbyberg (jun 2019)

Kommentar Allt som behövs är att politiker och kommunanstälda får tummen ur arslet och börja leverera.... Föreningar tar sitt ansvar för samhället men behöver bättre verktyg för att skapa bättre förutsättningar åt ungdomarna.
- Nikos Metaxas. 25 jun 2019 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Tragiskt och ledsamt. Dubbelt så många invånare idag än när jag flyttade hit i början på 90 talet. Fler idrottsanläggningar än då? Jo en, hallen vid skolan Brotorp. Ser ljust ut för våra ungdomar.
- Håkan Alexander . 25 jun 2019 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Tack för bra input! Jag är imponerad över er och idrottsrörelsens engagemang för stadens unga. Jag hoppas innerligt att vi kan hitta en bra lösning som skapar långsiktiga förutsättningar för stadens idrott. Hoppas på en träff framöver. Ha en fortsatt bra sommar!
- Moisés Ubeira (V). 1 jul 2019 (Svara på inlägg | Abuse)
Svar till: Moisés Ubeira (V) ”Nu står vi där igen. Allt riskerar att börja om från början. Nytillkomna politiker ska profilera sig och drar upp samma gamla varianter vi hört under 10-20 år. Under tiden ska idrotten vänta och titta på”?
- Roberto. 3 jul 2019 (Abuse)
Kommentar Roberto och andra I Angered kan dom och Ekerö har planer! Då borde Sundbyberg lyckas också. Som Storåkers säger . Jag ger mig aldrig, så säger vi i idrotten Vi ger oss aldrig.https://www.facebook.com/ekeroarena/?__tn__=kCH-R&eid=ARC0ZPEBhmPOtbbnQWCkvWlinoAN0wMDPN_IQhZJb5gIIIIffu6nqfMz6UOPqYV-NqmKMkLHj2T0UXX1&hc_ref=ARQU9wT3H-bxaGsJf5hqv3jl4bJVFP6OhdQ8GXgs9LHc1pMIcGPaTq4DQL7eCBYiU2Q&__xts__[0]=68.ARADremAvfDw08JSytHL6m3UIvrWGDXO-6eDI6xcJjh7hjvqmp8puE4l07Py57DFqvExufJA8CsjV0YE2VKKeQztN8OapgnrBLbP4NhDfjAIBxjM4wKP72O3G3OjBU3_xjhPrppXdrSVwUviwebJduiEzkgS4uAZZJMrJyXDAoRqW9XEAfvEswFW7NWvxn0ZKMX8QIGRUjDaI7gnCe7muT4cgFO8E9Iz2t0nw3aODqAminYP_pecA_UkOf3VmZLJV_hASMkfPPPLfvK56JMtpycNjV0XoV3k6eRnWYqRT2FkQWzopikAkkqYHpGsYILHYP_Xu76CE0kfCiN7CBwbcDYRmTHfoji4mzt-NV_dfvcJ-FJKq4XTJJC__JsqEkPDi8U7NTUrgfzEBFw8oGos_L2PXI79cSLfNE5C60wPiRX4Hz0
- Per Håkansson. 15 jul 2019 (Svara på inlägg | Abuse)