Träningsförutsättningar, hur står vi oss i Stockholm?

Mister Stephanos, 6 mar 2012

Nu närmar det sig för mig att fördela träningstider och frågan om träningstider är viktigt för alla inblandade parter.

Jag vill härmed deklarera att det är helt omöjligt och se till att alla våra träningsgrupper - ca 45 st - får för sin träningsgrupp helt optimala förutsättningar. Vanliga önskemål är följande:

  • Vi vill ha helplan på Golfängarna och Sundbybergs IP
  • Vi vill träna 18:00 eller 18:30
  • Vi vill inte träna på helgerna
  • Vi kan bara träna just den dagen och den tiden vi önskat

Jag förstår alla våra ledare är ideella och gör ett grymt jobb och att träningstider är väldigt viktiga dock är det som sagt matematiskt omöjligt och ge alla tider kl. 18:00 på Golfängarna eller Sundbybergs IP.

Har även pratat med kollegor runt om i Stockholm och de tittar avundsjukt på oss för att våra träningsgrupper  kan träna på så stora ytor som vi gör; vi tränar oftast på hel- eller halvplan medan mina kollegor i andra delar får dela planerna i antingen fjärdedelar eller sjättdelar för att få plats. Vad gäller den eviga diskussionen om kontsgräs eller grus så finns det absolut inte möjlighet för alla att träna på konstgräs - det utrymmet finns inte. Även det är väldigt vanligt, dvs. att träna på grus, runt om i Stockholm och det är snarare så att vi har en hög andel som tränar och matchar på konstgräs. Med andra ord så är det i princip inga andra som har det bättre än oss under utomhussäsong.

Nästa inlägg på bloggen kommer att handla om hur man som grupp kan träna på mindre ytor och vilka fördelar som finns

Kommentar Att träna på en grusplan är ok. Men med tanke på hur det såg ut förra året är det är dock tveksamt om man ska kalla Örvallen för en grusplan. Det låg stora stenar överallt och planerna var inte kritade så det var som att träna på ett stort grus flygfält. Dessutom saknades mål och de som fanns var trasiga. Till råga på allt blir man bortkörd av korpen precis när man riggat allt inför träningen. Det måste gå att skapa bättre förutsättningar genom att få kommunen att fixa till målen på Örvallen, rensa bort alla stenar och hålla planerna kritade? Dessutom borde planerna vara bokade för SIK under vissa tider så att ingen annan kan aspirera på SIKs tider. Det finns ju faktisk många fördelar med att träna på Örvallen, tex. egna förråd, omklädningsrum med toaletter, möjlighet att själv styra belysning och att man kan träna ostört utan störande moment. Känns som om det största problemet här är kommunens ovilja att göra något åt Örvallen. Går inte att sätta press på kommunen så att de gör en insats? Det kan ju inte kosta dem så mycket. Ett par dagar att röja upp och sen att rusta upp målen med nya nät. Vet inte hur många ggr man behöver krita en plan i veckan, men varannan dag borde väl räcka? Bokningen borde väl också vara lätt att fixa? Slutsatsen är att idag är steget från de fina konstgräsplanerna till Örvallens "grus" enormt. Men om kommunen kan göra Örvallen till en välskött anläggning med bra grusplaner tror jag många lag skulle uppskatta lugnet i Ör.
- Tomas. 16 mar 2012 (Svara på inlägg | Abuse)