Multihallen död. Dags för Peter Schilling att leverera alternativ

Roberto, 24 jun 2019

Nu är det officiellt. Multihallen stoppas på grund av att den skulle bli mycket dyrare än beräknat. Varför blev det så? Det enda vi vet är att vi aldrig fick bidra till diskussionen om hur den skulle kunna bli billigare. 

I november 2015 tröttnade vi inom fotbollen på att känna oss utanför när det kom till att diskutera vilka anläggningsbehov som staden har. Vi höjde vår röst och nu har vi under flera år sett hur dialogen har blivit bättre med alla och viljan till lösningar ökat. Men det var aldrig Multihallen som var vårt mål, det var att kunna erbjuda alla våra medlemmar fotboll året runt. 

Nu står vi där igen. Allt riskerar att börja om från början. Nytillkomna politiker ska profilera sig och drar upp samma gamla varianter vi hört under 10-20 år. Under tiden ska idrotten vänta och titta på hur den politiska handlingsförlamningen och bristen på transparens kommer tillbaka igen. 

Men bra! Om det bara var att det blev dyrt kan vi snabbt kasta oss över en ny snabb lösning. Tjänstemännen har jobbat länge nu med att titta på lösningar och turnerat runt i Sverige och studerat alternativ. Det är bara att rada upp alternativen och fatta beslut. För nu är det bråttom. Vi behöver att något görs nu!  

Visa handlingskraft Peter Schilling, Stefan Bergström, Johan Storåkers, Axel Conradi, Catja, Kaloudis, Moises Ubeira, Gary Aelius, Anton Fendert och Marcus Jonsson! 

Fatta klubban och bestäm! Här får ni ett förslag som alla förstår är billigt och bra i jämförelse: Bygg ett konstgräs med fotbollstält på Sundbybergs IP. Det kan vara klart redan till vintern. Allt som behövs är bara politiker med äkta vilja att förbättra och som inte behöver en valkampanj mellan sina beslut.  

/Roberto


Tidigare inlägg i ämnet: 
Hej Jonas Nygren, kommunstyrelsens ordförande (nov 2015)
Möte med kommunen om vinterträning (nov 2015)
Ingen bra start kommunalråd Mikael T Eriksson (jan 2016)
Snart får idrotten och fotbollen i Sundbyberg svar om anläggningar (maj 2018)
Pressmeddelande: Unik idrottsanläggning byggs i Sundbyberg! (maj 2018)
Vem ska du rösta på? Vi har frågat partierna om nya fotbollshallen (aug 2018)
Du vann valet, det blir en ny fotbollshall (multisporthall) på IP! (sep 2018)
Nu byggs Multihallen och idrotten blir kvar på Sundbybergs IP (apr 2019)
Anonym kampanj mot Multihallen och idrotten i Sundbyberg (jun 2019)

5 kommentarer. Skriv en kommenter

Anonym kampanj mot Multihallen och idrotten i Sundbyberg

Roberto, 11 jun 2019

Under de senaste veckorna har något mycket intressant utspelat sig i Sundbybergs lokaltidningar "Mitti" och "Vi i Sundbyberg": Otaliga välformulerade insändare har publicerats. Alla som läser insändare vet att nivån brukar skifta, men så har det verkligen inte varit när det gäller insändare mot Multihallen.  

En annan intressant iakttagelse är att alla insändare är anonyma. Det gäller förstås inte mina inlägg. Där skriver jag under med mitt namn och att jag representerar Sundbybergs IK, Sundbybergs IK Fotboll och Sundbybergs idrottsallians officiella hållning. Allt annat vore otänkbart. Men de anonyma inläggen tar istället gärna upp mitt namn när de skriver. Inte sitt eget. De representerar uppenbarligen inte heller någon förening eller något politiskt parti, för då får man ju hoppas att de hade skrivit under med det. Dessutom har ju alla föreningar och partier varit med i de diskussioner som först fram till nu. Alla kan ju ångra sig, men då bör man väl göra det öppet?

En tredje iakttagelse är att ingen som skrivit en insändare har sagt att de är rädda för risken att få sin utsikt förstörd. Konstigt tycker jag då dem som var mest engagerade mot hallen, under kommunens dialogmöte, var bostadsrättsföreningarna runt idrottsplatsen. Bostäderna på höjden blev för övrigt försenade med många år då de boende i villorna bakom tyckte att de nya husen förstörde deras boende. Klassiskt. 

Mitt tips till dig som skriver insändare är att visa vem du är och vad du egentligen står för och vem du faktiskt representerar. För inte ens om ni kommer upp i otroliga 20-30 anonyma insändare så kommer det förhoppningsvis ändra på att våra politiska partier 1) har tagit beslutet både före och efter valet, 2) har tagit beslutet i dialog med idrotten i Sundbyberg och att 3) demokratiska beslut inte alltid gör den enskilde glad. Det är nyttan för de många som räknas. 

/Roberto


Tidigare inlägg i ämnet: 
Hej Jonas Nygren, kommunstyrelsens ordförande (nov 2015)
Möte med kommunen om vinterträning (nov 2015)
Ingen bra start kommunalråd Mikael T Eriksson (jan 2016)
Snart får idrotten och fotbollen i Sundbyberg svar om anläggningar (maj 2018)
Pressmeddelande: Unik idrottsanläggning byggs i Sundbyberg! (maj 2018)
Vem ska du rösta på? Vi har frågat partierna om nya fotbollshallen (aug 2018)
Du vann valet, det blir en ny fotbollshall (multisporthall) på IP! (sep 2018)
Nu byggs Multihallen och idrotten blir kvar på Sundbybergs IP (sep 2018)

2 kommentarer. Skriv en kommenter