Fotbollslekis - Finns det något roligare?

Kansliet, 26 aug 2011

I måndags började fotbollslekis för barn födda 2006. Vi har drivit 7 grupper - 2 flickgrupper och 5 pojkgrupper. Följande fantastiska personer har under veckan på ett eller annat sätt varit med och drivit lekis: Ylva Wastesson, Patrik Hedblom, Madeleine Pallblad, Hanna Tiah, Jonas Thyr, Paschalis Vassiliadis och Iman Khalegi. 

Jag tycker att fotbollslekis är så otroligt härligt att få hålla på med när man får se glädjen hos ett gäng 5-åringar sparka och leka med en boll. I dagens professionella fotboll - senaste exemplet är matchen mellan Barcelona och Real Madrid - pågår det ett enormt fusk som visas sig genom maskningar, filmningar, evigt tjatande på domarna, kapningar som inte är av denna värld. Allt detta slipper vi på fotbollslekis, det är snarare tvärtom; där frågor barnen varför jag blåste inkast till det blå laget fastän han/hon som spelare i det blå laget sparkade ut bollen. 

Så.. kombinationen mellan att få se en enorm glädje och ett otroligt ärligt spel gör att det enligt min uppfattning inte finns någon roligare fotbollsverksamhet än fotbollslekis.

Vidare så är det även otroligt roligt att ta del av SIK fotbolls framtidsspelare , dessa spelare ska om några år styra och ställa i vårt Dam- respektive Herrlag.

Må så gott så länge!

3 kommentarer. Skriv en kommenter

Äntligen är det dags att öka kommunikationen!

Kansliet, 20 aug 2011

Precis som rubriken antyder är vår nya hemsida - enligt min mening - startskottet för en ökad kommunikation och ökad delaktighet. Jag vill börja med att tacka Roberto som gjort det möjligt för oss att ha en grym hemsida.

Vidare vill jag uppmana dig till dialog genom att du som läsare besöker hemsidan men också kommenterar inlägg och dylikt när du har chansen.

Nästa vecka är det dags för Fotbollsskolan, vilket innebär att det är mycket förberedelser denna vecka. Jag har för avsikt att under veckan visa er vad som händer bakom kulisserna.

Väl mött!

4 kommentarer. Skriv en kommenter

Dagens Gästbloggare: I huvudet på Madeleine Mellström

Gästbloggare, 18 aug 2011

Madeleine heter jag - en av ansvariga på fotbollsskolan.

Jag tänkte ge lite insyn i hur en dag på fotbollsskolan ser ut:

Dagen börjar med att ledarna  som har morgonjour börjar med sina morgonsysselsättningar och tar emot barnen. En vanlig syn är att några spelar fotboll och några barn ritar.

Vid halvnio är det dags för morgonmöte. Vad brukar vi ta upp på morgonmötet?

1. Förbättringsaspekter i förhållande till tidigare dagar

2. Information om barn som anmält frånvaro

3. Tider som ska passas under dagen

4. Ledarna får berätta om dagens lärandemål för deras grupp.

Efter morgonmötet samlas barnen vid sina respektive samlingspunkter och sätter igång med roliga uppvärmningsövningar samt  fotbollsövningar. Övningarna speglas under dagen av de lärandemålen var grupp har satt upp.

Lunchen serveras i olika omgångar mellan kl. 10:30 och 12:15. Maten lagas av S.I.Ks egna och fantastiska mattanter Ylva och Eva, som sliter i slalomhuset för att göra fotbollseleverna mätta och glada!

Efter lunch får barnen lite "frilek", något som för det mesta är väldigt efterlängtat efter en intensiv förmiddag med flera fotbollsövningar. För de allra yngsta barnen brukar energin och koncentrationen med den sjunka under eftermiddagen vilket leder till en lugnare eftermiddag med lek och framförallt fotbollsmacher!

Runt klockan halv tre samlas alla barnen på "plast" läktaren där de blir indelade i sina VM-lag.Under VM blir barnen indelade efter kön och viss ålder (U-21, Dam-VM och VM) i olika länder som sedan går varandra till möte i form av fotbollsmatcher. VM är ett av mina ansvarsområden, vilket innebär att Loffe* inom mig träder fram (tiderna måste passas!).

Efter VM samlas barnen åter igen på sina samlingsplatser där föräldrarna som kommer innan klockan fyra hämtar sina barn. Efter fyra börjar nämligen jouren då barnen hämtas från fiket. Dagen avslutas med ett ledarmöte där vi går igenom dagen och samlar in VM resultaten.

Dagarna är intensiva och ibland psykiskt utmattand, men efter sex år som ledare på S.I.Ks fotbollskola kan jag säga att det är GRYMT KUL!

Bästa hälsningar,

Madde

 

*Loffe är tidigare ansvarig för Fotbollsskolan och är bland annat känd för att vara tidsfascist.

1 kommentarer. Skriv en kommenter