Dagens Gästbloggare: I huvudet på Madeleine Mellström

Gästbloggare, 18 aug 2011

Madeleine heter jag - en av ansvariga på fotbollsskolan.

Jag tänkte ge lite insyn i hur en dag på fotbollsskolan ser ut:

Dagen börjar med att ledarna  som har morgonjour börjar med sina morgonsysselsättningar och tar emot barnen. En vanlig syn är att några spelar fotboll och några barn ritar.

Vid halvnio är det dags för morgonmöte. Vad brukar vi ta upp på morgonmötet?

1. Förbättringsaspekter i förhållande till tidigare dagar

2. Information om barn som anmält frånvaro

3. Tider som ska passas under dagen

4. Ledarna får berätta om dagens lärandemål för deras grupp.

Efter morgonmötet samlas barnen vid sina respektive samlingspunkter och sätter igång med roliga uppvärmningsövningar samt  fotbollsövningar. Övningarna speglas under dagen av de lärandemålen var grupp har satt upp.

Lunchen serveras i olika omgångar mellan kl. 10:30 och 12:15. Maten lagas av S.I.Ks egna och fantastiska mattanter Ylva och Eva, som sliter i slalomhuset för att göra fotbollseleverna mätta och glada!

Efter lunch får barnen lite "frilek", något som för det mesta är väldigt efterlängtat efter en intensiv förmiddag med flera fotbollsövningar. För de allra yngsta barnen brukar energin och koncentrationen med den sjunka under eftermiddagen vilket leder till en lugnare eftermiddag med lek och framförallt fotbollsmacher!

Runt klockan halv tre samlas alla barnen på "plast" läktaren där de blir indelade i sina VM-lag.Under VM blir barnen indelade efter kön och viss ålder (U-21, Dam-VM och VM) i olika länder som sedan går varandra till möte i form av fotbollsmatcher. VM är ett av mina ansvarsområden, vilket innebär att Loffe* inom mig träder fram (tiderna måste passas!).

Efter VM samlas barnen åter igen på sina samlingsplatser där föräldrarna som kommer innan klockan fyra hämtar sina barn. Efter fyra börjar nämligen jouren då barnen hämtas från fiket. Dagen avslutas med ett ledarmöte där vi går igenom dagen och samlar in VM resultaten.

Dagarna är intensiva och ibland psykiskt utmattand, men efter sex år som ledare på S.I.Ks fotbollskola kan jag säga att det är GRYMT KUL!

Bästa hälsningar,

Madde

 

*Loffe är tidigare ansvarig för Fotbollsskolan och är bland annat känd för att vara tidsfascist.

Kommentar Bra jobbat! Barnen har superkul.
- Roberto. 18 aug 2011 (Svara på inlägg | Abuse)