Snart får idrotten och fotbollen i Sundbyberg svar om anläggningar

Roberto, 5 maj 2018


Tillsammans för Sundbybergs bästa

Nu är besluten nära. Om bara några veckor ska kommunledningen visa vad deras hårda arbete för idrotten i Sundbybergs resulterat i. De ska visa hur de samarbetat över partigränser och mellan politiker och tjänstemän för att göra verklighet av allt som sagts under de senaste åren om idrottens viktiga roll i Sundbyberg. De ska visa hur de prioriterar tillsammans med idrotten för en långsiktig utveckling som gynnar aktivering av barn- och ungdomar, integration och sunda värderingar i vår kommun.  

Fotbollen är Sundbybergs smältdegel

För oss inom fotbollen är besluten som kommer avgörande. Vi är den idrottssektion i Sundbyberg som utan konkurrens aktiverar flest barn- och ungdomar från Sundbyberg. Fotbollen älskas och praktiseras i alla stadsdelar: från Ör till Rissne, från Ursvik till Centrala Sundbyberg. Fotboll spelas av nyanlända barn, infödda svenskar och familjer med bakgrunder utanför Sverige. Fotbollen spelas av pojkar och flickor och leds av män och kvinnor. Den aktiverar dem som bor i villa och dem som bor i lägenhet. Allt i en och samma fantastiska smältdegel, men under en och samma värdegrund. Sundbybergs IK Fotboll är den förening som sammanför olikheter mest av alla. 

Fotboll året runt bra för hela Sundbyberg

Vi ser oerhört mycket fram emot beslutet som snart kommer. Vi har väntat i många år på ett långsiktigt beslut om anläggningar och är väldigt tacksamma mot alla dem som jobbat mycket hårt för att ta fram planen och mot alla dem som står bakom den. Planen som slutligen ska ge HELA Sundbybergs idrottssektion möjlighet att träna fotboll året runt. Möjligheten att spela fotboll även när vintern är hård och kall som den vi nu lagt bakom oss (puh!). 

//Roberto


Tidigare inlägg i ämnet: 
Hej Jonas Nygren, kommunstyrelsens ordförande (nov 2015)
Möte med kommunen om vinterträning (nov 2015)
Ingen bra start kommunalråd Mikael T Eriksson (jan 2016)