Knatteskolan - Föräldrainformation

En av Sveriges bästa barn- och ungdomsföreningar

När du väljer Sundbybergs IK Fotboll väljer du en av Sveriges bästa barn- och ungdomsföreningar för ditt barn att spela fotboll i.

Vi är Sundbybergs största idrottsrörelse och blev under år 2015 vald till "Årets barn- och ungdomsförening" av Stockholms fotbollsförbund och kom fyra i hela Sverige bland alla idrotter. I juryns motivering lyftes bland annat vår effektiva organisation, vår kommunikation och vår transparens mot medlemmarna upp som positivt, men framför allt vår unika fotbollsmodell: Sundbybergsmodellen.

Sundbybergsmodellen, som ges ut i bokform, är vår unika läroplan för fotboll. I den beskriver vi, år för år, hur ditt barn kommer att träna och spela med våra lag. Det är där du ser hur vi vill förena fotbollskvalitet med sunda värderingar. Alla våra medlemmar får ett var sitt exemplar. Läs mer om Sundbybergsmodellen här >>

Du som förälder är vår viktigaste resurs

Nästan all idrottsverksamhet i Sverige bygger på att föräldrar hjälper till att träna sina barns lag. Så är det även hos oss och därför ser vi mycket fram emot att tillsammans med dig leda ditt barns lag.

Under uppstarten av Knatteskolan håller våra utbildade ungdomstränare i passen, men vi kommer redan från start att börja involvera dig som är förälder för att sedan på sikt lämna över helt till föräldragruppen att driva träningarna.

Fördelen du får hos oss är att Sundbybergsmodellen ger dig allt du behöver för att hålla "proffsiga" träningar redan från start. Du behöver inte ha någon större erfarenhet av fotboll. När föräldragruppen tagit över kommer fotbollskonsulenterna hela tiden att vara i närheten och stötta där det behövs.

I samband med överlämningen till föräldragruppen hålls både föräldramöte och interna ledarutbildningar för att se till att varje grupp har stödet de behöver för att ta över. Vi erbjuder även alla våra tränare att kostnadsfritt gå Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning C.

Börja när som helst i efterhand

Var du inte med från starten på Knatteskolan? Inga problem. Du kan när som helst anmäla intresse för att hoppa in i efterhand. Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så fort möjligt.