Mental pulsering inför match..., del 1

Kansliet, 18 okt 2013

I dagens fotboll diskuteras det ofta om hur vi bäst förbereder oss fysiskt inför match; hur ska vi träna för att vara i toppform inför matchen, dvs. att vi känner oss pigga, lätta, uthålliga etc. Och det är mycket viktigt! 

Vill dock lyfta diskussionen om hur förbereder man sig "mentalt" så att laget och spelarna är på topp. Jag tror många av oss ledare upplevt att ens lag ibland är spända, nervösa och att det knyter sig - framförallt inför vissa matcher eller vissa motståndare. Hur kan man förhindra det? Kan man förhindra det?

Min utgångspunkt är att man som ledare i allra högsta grad kan pulsera laget mentalt och med det menar jag att man som ledare styr lagets energinivå till träning och match. Jag tror att med medvetna handlingar så kan laget inför i förhand tuffa matcher ha en lagom anspänningsnivå och inför sk. "lätta" matcher ha en perfekt taggning. I del 2 tänkte jag beskriva hur Herrlaget förhåller sig till mental pulsering.