Philip Nilsson - en vän som alltid finns kvar

Kansliet, 19 sep 2012

Philip Nilsson, mångårig ordförande i Sundbybergs IK Fotboll, finns inte bland oss längre - och det är en stor sorg, både för SIK men även för mig personligen.

Jag har alltid betraktat Philip som en mycket god vän och som en mentor i många frågor. Jag tycker att det typiska för Philip var att verka men inte synas och en tanke med detta inlägg är att tydliggöra för alla vad Philip har gjort för SIK Fotboll.

Philip jobbade alltid ideellt och la ner så otroligt många timmar så det är nog svårt för gemene man att förstå hur en dag såg ut för honom under hans ordförandeskap, men jag tänkte göra ett försök och beskriva:

  • Philip kom alltid till kansliet mellan 05:30 och 06:00 och besvarade alla mejl och skrev alla nödvändiga skrivelser och såg till att den dagliga verksamheten alltid flöt på.
  • När dagen började närma sig kl 17:00 åkte han antingen till någon lekisträning eller annan SIK-träningsverksamhet
  • När kvällen började närma sig 19:00 tittade Philip på herrlagets träning eller så befann han sig på ett möte på kansliet som slutade mellan 21 och 22. Därefter var det hemgång och samma visa dagen efter.
  • På helgerna såg han åtminstone 15 SIK-matcher på olika platser i Stockolm och på somrarna åkte han land och rike för att titta på våra SIK-lag som spelade cuper i andra städer.

Följande projekt har Philip varit en direkt orsak till att de finns idag - han startade alla eller gjorde om de flesta:

  • Fotbollslekis
  • Fotbollsskolan
  • Cuper
  • Sundbybergsmodellen
  • Förändring av vår ekonomisk struktur
  • Förändring av vår kanslistruktur

Jag personligen har alltid haft en väldigt tät kontakt med Philip och den började så här:

Philip rekryterade mig som tränare till P93 år 2005 och jag jobbade med 93:orna i 2 säsonger. 2007 fick jag i uppdrag av Philip att assistera Jeff Norlin i Herrlaget och under året skrev vi tillsammans grunden för Sundbybergsmodellen (som antogs i början 2008). I samband med implementeringen av Sundbybergsmodellen fick jag ett uppdrag som utvecklings- och utbildningsansvarig. Vidare verkade Philip för att jag på heltid skulle arbeta för SIK Fotboll och så blev fallet i augusti 2009. Sista uppdraget Philip rekryterade mig till var rollen som tränare för Herrlaget till säsongen 2011.

Jag har alltid känt i alla roller och uppdrag jag haft med Philip och göra att jag fått en otroligt stöttning och back up, framförallt när det blåste var Philip alltid en trygg pelare och luta sig mot.

Philip slutade som ordförande för SIK Fotboll under våren 2011 men vi har haft en fortsatt god kontakt och haft timslånga samtal om Herrlaget, SIK och livet i övrigt och dessa stunder kommer jag verkligen sakna!

Mina tankar går till hans familj och vänner!

Philip min vän - du är saknad och kommer alltid finnas kvar!

 

Kommentar Stephanos! Mycket bra skrivet om Philip och jag håller med om varje ord. En mycket speciell människa som man minns under lång tid har lämnat oss alldeles för tidigt.
- Janne Kihl. 19 sep 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Väldigt fint skrivet. Personligen har jag aldrig fått möjligheten att träffa Philip men jag skulle tro att han känner sig trygg i att just du finns kvar i föreningen och jobbar med det han värdesatte så högt. Att han trodde på dig och valde att satsa på dig (trots en del motgångar) visar också att han hade ett bra öga för lovande tränare - men framförallt för människor. Må han vila i frid.
- Daniel Romanos. 29 sep 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar En mycket fin och välskriven krönika Stephanos! Jag har samtalat med Philip fler gånger om allehanda saker, men jag kände honom inte så bra som ni gjorde. Jag vet dock att han var en sann och fin SIK:are som nu lämnat oss alldeles för tidigt. Philip har varit med och utvecklat och tagit stort ansvar för föreningen vilket du så förtjänstfullt redovisar.
- Joakim Johansson. 1 okt 2012 (Svara på inlägg | Abuse)