Herrlagets funderingar inför Älvsjö AIK matchen

Mister Stephanos, 27 aug 2014

På lördag kl 13:00 möter vi Älvsjö AIK FF i en viktig match på Sundbybergs IP. Vi slåss i toppen om att kvalificera oss för division 2 och Älvsjö AIK FF har sin möjlighet att blanda sig in i toppstriden vid vinst över oss.

Sist vi mötte Älvsjö ordnade vi 2-2 i sista stund och mer om den matchen kan läsas genom att klicka här

Jag tror följande om vår match:

  • Älvsjö AIK FF kommer att vilja pressa oss högt för att vinna boll där uppe (vilket de lyckades med sist) men är beredda och möta oss med ett lågt försvar - oavsett eller så förbereder vi oss för båda scenariona.  Möter vi ett lågt försvarsspel kommer vi att överbelasta kanterna och skapa 2 vs 1 eller 3 vs 2 och möter vi ett högt försvarsspel kommer vi erövra ytan framför deras backlinje genom att hota i djupled bakom deras backlinje.
  • Vi kommer att vilja pressa motståndarna hårt så vi dels hindrar deras omställningar mot oss dels ökar våra möjligheter att erövra boll så att vi kan antingen kan kontra eller etablera ett nytt bollinnehav.
  • Vad gäller fasta situationer - som båda lagen är bra på - gäller det för oss att vara vakna på Älvsjös varianter och vad gäller våra egna så ska vi mentalt bestämma oss för att varje fast situation är en målchans och vara hungriga på första- och andrabollar.
Jag tror att matchen kommer präglas av en offensiv fotboll där det fylls på med mycket spelare och nyckeln för oss i denna match är att komma till avslut så att vi inte ger Älvsjö möjlighet att erövra bollen och kontra på oss.

Hoppas vi har massor med publik på lördag - vi behöver energin!