Var på vår resa befinner vi oss idag och vart är vi på väg?

Kansliet, 21 maj 2013

För cirka ett och halvt år sedan skrev jag ett inlägg om vart på vår resa vi befann oss då. Inlägget i sin helhet finner du om du klickar på länken ovan. I korthet förklarade vi att vi ville följande:

  1. Våra seniorlag ska upp ett snäpp i seriesystemet
  2. Att våra ungdomslag skulle förse våra seniorlag med duktiga spelare,
  3. Vi ska vara en förening som tar ett socialt ansvar
  4. En bättre organisation - helt enkelt utöka personalstyrkan och vässa organisationen.

Jag tänkte nu redogöra för var vi är idag i förhållande till tidigare uppsatta mål:

  1. Idag befinner vi oss i ett läge där vi inte har ett Damlag. Vi hade inte tillräckligt med spelare för att genomföra serien. Vi har däremot sagt att vi en gång för alla ska reda ut frågan för att få ett långsiktigt och hållbart alternativ och analysarbetet ska vara gediget, välgjort och välförankrat. Vad gäller Herrlaget så gjorde Herrlaget ifjol sin bästa säsong på 10 år och målet i år är att kriga om uppflyttningsplatserna till division 3. Vi tror att vi har en god möjlighet att uppnå det med Herrlaget.
  2. Våra barn- och ungdomslag är duktiga och de grupper som ligger närmast att förse seniorlagen med spelare är våra 11-mannalag. På flick- och damsidan ser det ljust från F99 och neråt - vi har stabila och antalsmässigt stora grupper. Vårt mål är att dessa ungdomlag ska förstärka vårt framtida Damlag och göra Damlaget ännu bättre samtidigt som Damlaget ska vara en god utvecklingsplattform. Vad gäller pojk- och herrsidan så är vår bedömning att vi aldrig har haft det så bra med så många skickliga ungdomsspelare som generellt är bättre skolade än externa spelare som spelare i Herrlaget. Vet dock att vi kan göra ännu mer för att våra spelare ska kunna dominera och sticka ut när de framgent tar plats i Herrlaget.
  3. Vi är en förening som tar ett socialt ansvar. Vi försöker leva med devisen att alla får vara med. Det funkar bra i förhållande till våra resurser - det är inte många som vi inte kan erbjuda plats. De få gånger de sker är det för att vi har fullt i en träningsgrupp och då har vi någon form av kösystem som gör att alla behandlas lika. Vidare så driver vi idag en väldigt välfungerande Kvällsfotbollsverksamhet i Hallonbergen med över 100 deltagare per genomförd kväll. Vår projektledare Acke har gjort ett fantastiskt jobb!
  4. Vi är just nu inne i en rekryteringsfas vad gäller en till fotbollskonsulent. Vi har fått in många ansökningar och sköter rekryteringen mycket noggrant och ska finna en klockren medarbetare. Just rekrytering av ytterligare personal är en nyckelfråga för vi har befunnit oss och befinner oss just nu i ett läge där tillräckliga resurser inte funnits/finns. Vi räknade ut att vi ligger många arbetstimmar back per vecka i genomsnitt i förhållande till våra mål och visioner.

En slutsats som vi - SIK Fotboll - har dragit att vi inte kunnat genomföra allt som vi velat och inte heller kunnat bedriva verksamhet med den kvalité som vi vill det senaste året just med anledning av resursbrist. Så vår absoluta tro är att vi med ytterligare personal och äntydligare arbetsområden kommer kunna växa och gör allt vi gör bättre!