Var på vår resa befinner vi oss idag?

Kansliet, 16 sep 2011

För några år sedan påbörjade Sundbybergs IK Fotboll en resa. Vi tyckte att det saknades riktning i vår verksamhet samt att vi inte i tillräckligt grad var självförsörjande på spelare till våra seniorlag. Där och då bestämde vi oss för att nu får det vara nog! En grupp tillsattes för att skapa en verksamhetsmodell och en gedigen spelarutbildningsplan; detta mynnade ut i Sundbybergsmodellen. Läs mer om Sundbybergsmodellen genom att klicka på länken ovan.

Robert Ekström, tränare i P96 och styrelseledamot i SIK Fotboll, skäller alltid på mig för att vi är för dåliga på att kommunicera om var på resan vi befinner oss just nu. Tänkte med detta inlägg just försöka tydliggöra var vi befinner oss.

Så var hänt sen resan började?

  • Vi är idag fler medlemmar än vi var för några år sedan; idag är vi 1000 medlemmar och 820 aktiva varav en klar majoritet är barn och ungdomar.
  • Vi har ett fotbollslekis som lockar fler barn till SIK Fotboll än det någonsin har gjort.
  • Vi har en 5-mannaansvarig, Morthen Holmberg, som besöker 5-manna-träningsgrupper.
  • Vi har en 7-mannaansvarig, Hurui Fessehazion, som besöker 7-manna-träningsgrupper.
  • Vi har fler utbildade ledare i såväl interna som externa kurser än tidigare.
  • Vi har ett gediget värdegrundsprogram som vi ständigt arbetar med.
  • Vi har en tydligare träningsidé kopplat just till våra spelarutbildningsplaner.
  • Vi driver fler sociala projekt än tidigare. Exempel på det är kvällsfotboll och fotbollsfritids.

Var är vi idag?

Just nu befinner vi oss i ett läge där vi har fokuserat och fokuserar mycket på kommunikation och organisation. Vad gäller kommunikation har vi nyligen lanserat en hemsida som ska vara en plattform för all kommunikation. Vidare har vi en kommunikationsstrategi som Roberto Capotondi (P00-tränare och styrelseledamot) ser till att den sjösätts och efterlevs. Så med andra ord: det ser ljust ut på den fronten!

Nästa hörnsten - Organisation. Idag har SIK Fotboll en heltidsanställd fotbollskonsulent samt Ylva som jobbar med bland annat bokföring för hela SIK. Vi har verkligen identifierat ett behov av en utökad personalstyrka och arbetar hårt för att få utrymme för det. Med ytterligare personal och bättre rutiner vill få en vassare organisation som ser till att klädförsäjning, materialbeställning, fiket etc fungerar mycket smidigt och bra.

Vi är mycket nöjda över att ha fått in Patrik Fredriksson som utvecklingsansvarig för flick- och damsidan. Han har redan börjat sätta stora avtryck vilket kommer leda till en organisatorisk såväl som fotbollsmässig kvalitativ höjning på flick- och damsidan.

Vidare inom ramen för organisation tittar vi på hur vi kan locka till oss och rekrytera duktiga externa tränare som delar vår värdegrund. Vi siktar också på att att inom kort tillsätta den vakanta rollen som 11-mannaansvarig.

Var ska vi?

Våra ungdomslag ska förse våra seniorlag med duktiga och välutbildade fotbollsspelare. Våra ungdoms- och seniorlag ska spela en passnings- ocn anfallsdominerande fotboll. Våra ledare ska leva vår värdegrund och vara oerhört kompetenta. Spelare som inte har som ambition att ta en plats i seniorlaget ska beredes en plats som ledare, domare eller funktionär av annat slag. Våra seniorlag ska  upp ett snäpp i seriesystemet. Vi ska vara en förening som tar ett socialt ansvar i vårt område. Vi ska vara en förening som är attraktiva och intressanta för sponsorer, föräldrar, nya spelare och nya ledare. Vi ska vara en förening med sylvass organisation där noggranna uppföljnings- och utvärderingsrutiner är vardag!

 

Så Robert - Nu hoppas jag att jag slipper skäll på ett tag.

 

Må så gott!

Kommentar Det gör du - ett tag ;-)
- Robert. 18 sep 2011 (Svara på inlägg | Abuse)