Fotbollens Dag är vår klubbs egen folkfest

Kansliet, 1 sep 2011

Fotbollens Dag är SIK Fotbolls rejäla fotbollsfest. Tanken och avsikten med dagen är att visa vår fantastiska folkrörelse för dels oss själva dels staden Sundbyberg.

Sundbyberg som stad får en möjlighet att ta del av vår verksamhet, där vi bland annat visar upp vår kärnverksamhet - barn- och ungdomsverksamheten. 

Visste du att fotbollen har 1000 medlemmar varav 820 är aktiva fotbollsspelare? Visste du att vi har 200 ideella ledare som tillsammans lägger ner 1700 timmar i veckan, 7150 timmar per månad, 85 800 timmar per år för barn som är boende i Sundbyberg? Den tid ideella ledare i SIK Fotboll lägger ner motsvarar ungefär 44 fritidspedagogtjänster. 

Allt detta vill vi visa upp för staden Sundbyberg och dess boende och det börjar med marchen från Sundbybergs IK's kansli. Här har vi en unik möjlighet att visa upp oss för Sundbyberg - så mobilisera kraft och personer från din träningsgrupp och kom till kansliet 09:30 för att delta i Marchen med stort M mot Sundbybergs IP genom Sundbyberg.

Vad händer på Sundbybergs IP? 

Alla våra 5- och 7-mannalag kommer att spela internmatcher; ska bli otroligt häftigt och se då det är smått otroligt att få så många lag hos oss att spela matcher någorlunda samtidigt. Under och efter matcherna finns det givetvis massor av aktiviteter; såsom gratis ansiktsmålning, skottborg, hoppborg, klädförsäljning etc. Givetvis finns det även ett fik och ett hamburgeri. Som avslutning på dagen spelas ett HETT derby mellan Sundbybergs IK och Storskogens SK. Hoppas vi slår publikrekord - det tidigare rekordet är 800 personer.

Här hittar du praktisk information om Fotbollens Dag >>

Vi ses på LÖRDAG!