Ordförande har ordet: I väntan på Örvallen 2035

Morthen, 9 sep 2022


2022 har så här långt varit ett mer normalt år för fotbollssektionen. Sedan jag tillträdde som ordförande har det varit en pågående pandemi som under lång tid stört våra planer och verksamhet. Men 2022 har till stora delar rullat enligt vårt årshjul. Första halvåret har varit tufft för våra konsulenter då vi tvingades arbeta med endast två personer. Så tack Alexander och Isaac för att ni fått bollarna att rulla. Från juli har vi dock ytterligare en konsulent på plats, Oliver Broström, som har gedigen erfarenhet av liknande arbete. Oliver kommer att fokusera på våra yngre pojklag i rollen som sportchef för P5-9.

Årets Fotbollsskola i början av augusti rankas av de som varit med förr som en av de bästa som vi genomfört. Inget dåligt betyg med tanke på att vi erbjudit denna fantastiska vecka för fotbollssugna i över 30 år. Stort tack till alla engagerade ungdomsledare som på ett proffsigt sätt fick alla barn att trivas och utvecklas i sin fotboll och kamratanda.

Höstens stora händelse skulle blivit SIK Fotbolls Dag den 20 augusti. Klubben hade bullat upp ordentligt med en rad aktiviteter, klädshop, tävlingar och hemmamatcher för våra representationslag på IP. Tyvärr var vädergudarna inte vänliga och regn och åska gav arrangörerna en hel del utmaningar. Men ändå kul att se att så många av er, trots det eländiga vädret, var på plats under delar av dagen.

Som alla har märkt så är det val inom kort. Fotbollen har under många år kämpat för att den akuta bristen av planer ska avhjälpas. Och vissa små steg görs, bland annat är fler mindre fotbollsplaner på gång för att lätta på trycket på IP som är hårt belastad med alldeles för många träningsgrupper. Det finns även långt gångna planer för att skapa en idrottshub vid Örvallen, med både nya ishallar, uppvärmda fotbollsplaner med mera. Fotbollen är väldigt positiva till denna satsning. Problemet är att det dröjer någonstans 7-20 år innan allt detta kan förverkligas. Läget är därför fortsatt akut för att skapa fler möjligheter för fotbollen. Inte minst gäller det träningarna under vintertid där t.ex. ett tält på IP skulle vara en snabb, billig och effektiv lösning i väntan på att Örvallen står klar någon gång 2035.

Avslutningsvis så nåddes jag av nyheten att det återigen spelats fotboll på IP mellan olika skolor i Sundbyberg. Ett arrangemang som inte var sanktionerat av varken skolorna eller kommunen som har hand om planbokningen. Sundbybergs IK Fotboll ser positivt på att ungdomar vill spela fotboll på sin fritid men tar kraftigt avstånd från våldet och skadegörelsen som förekom i samband med denna match. Vi kommer fortsatt verka för den positiva inkluderande kraft som fotboll ska vara och är gärna med som stöd för att underlätta att eventuella framtida arrangemang genomförs på ett säkert sätt.


Morthen Holmberg
Ordförande
Sundbybergs IK Fotboll

0 kommentarer. Skriv en kommenter