Ordförande har ordet: Snart tar vi sats mot ett nytt fotbollsår

Morthen, 17 dec 2021


Så går ännu ett fotbollsår mot sitt slut. Även 2021 blev inte riktigt som vanligt då den fortfarande pågående pandemin har varit ständigt närvarande.

I stort har dock sektionen kunnat arbeta på med att leverera den bästa tänkbara fotbollsupplevelsen för våra yngsta träningsgrupper upp till och med representationsgängen. Sektionen har även kunnat behålla sina medlemmar i stor utsträckning och den mycket stora påfyllnaden med fotbollssugna tjejer och killar födda 2015 och 2016 är väldigt inspirerande att se.

Styrelsens arbete har rullat på enligt plan under året med fokus på den stundande diplomeringen som tyvärr dragit ut på tiden pga det rådande läget. Bland annat har en del utbildningar inte kunnat genomföras vilket är ett av kraven för att vi ska kunna bli diplomerade. Siktet är dock fast inställt på att ta detta i mål under 2022.

Nästa år kommer vi rikta ljuset mot våra engagerade ledare och vi kommer att på olika vis erbjuda en rad utbildningar och informationsmöten för att stärka kompetensen ytterligare. Inte minst ledare för de allra yngsta gängen kommer vi i styrelsen satsa på. Detta då det är viktigt att man som ny ledare tidigt i ”karriären” ska kunna få de verktyg som man behöver, inte bara när det gäller fotbollskunskaper utan även i rollen som ledare, förebild och bärare av vår Sundbybergsmodell.

Personligen så har jag under hösten haft förmånen att träffa alla träningsgrupper födda 2014 och 2015 för att kunna se och höra hur upplevelsen är från ledarhåll. Jag säger stort tack för att jag fick med mig många bra idéer från er som vi kommer att jobba med under 2022 och tack till alla sköna små lirare som jag fick se in action.

Även årets säsongsavslutning i Löthallen var en väldigt positiv upplevelse med en enorm uppslutning, välfyllda läktare, sprängfyllt schema, härliga matcher och glada spelare som jag fick hänga medaljer runt halsen på.

Snart tar vi sats mot ett nytt fotbollsår med förhoppning om att vi åter ska kunna träna, spela och träffas under mer normala omständigheter. Men först, lite välbehövlig ledighet för både ledare och spelare.

Vill avslutningsvis rikta ett mycket stort tack till alla våra ledare som gör ett fantastiskt jobb för sektionen år efter år.

God Jul och Gott Nytt år!


Morthen Holmberg
Ordförande
Sundbybergs IK Fotboll 

 

0 kommentarer. Skriv en kommenter