Sist men inte minst. Nu satsar vi stort på Herrlaget!

Roberto, 10 feb 2019


Sedan ca 8 år har den enorma förändringen av SIK Fotboll nu pågått. En förändring som började med en önskan om att en vanlig fotbollsklubb kunde få ägna sig åt just att lära ut fotboll. Inte bara administration och akut problemlösning. 

Det första steget handlade om att bättre ta hand om de minsta barnen. Nästa steg att ta hand om de större. En tydlig värdegrund och egen fotbollsmodell lade grunden. Ett stabilt ekonomiskt tänk och en demokratisk förankring präglade alla steg. För vårt arbete fick vi priset årets barn- och ungdomsförening 2015. På vägen har vi lyft flick- och damfotbollen, vilket gav oss årets jämställdhetspris 2018. Idag lyfts ofta Sundbybergs IK Fotboll som ett föredöme för andra föreningar. 

Vi har jobbat med allt, utom Herrlaget

Vi har gått rakt emot vad de flesta klubbar gör. Det vanligaste är att man bränner alla resurser på just Herrarna. Kanske till och med går i konkurs på köpet. Vi har istället först tagit hand om våra yngre spelare och damsidan. Det är sant att Herrlaget gått från Div 4 till Div 2 och nu spelar där för fjärde året i rad. Men det har varit möjligt tack vare många fina individuella insatser. Det har inte varit på grund av en uttänkt strategi från SIK Fotboll. 

Men nu är det dags för Herrarna!

Årets Herrlag blir det första att jobba enligt SIK Fotbolls nya strategi. En strategi som ska lägga grunden för åratal av bra verksamhet. Målet är att bli lika omtalade för vår seniorverksamhet som vi har blivit för vår ungdomsverksamhet. Vår värdegrund ska prägla allt som görs även i Herrlaget. Precis som den redan gör i alla andra delar av SIK Fotboll. 

Vi har nu en plan för rekrytering och spelarutveckling som helt och fullt fokuserar på spelare som vill spela fotboll. Som älskar fotboll och förstår att det är få förunnat att få spela i Div 2 med en organisation som SIK Fotbolls i ryggen. Spelare som lägger allt sitt fokus på sin egen prestation och förbättring. Dem som vill träna för att nå sin högsta nivå och bara bryr sig om just det. Det är bara så man som spelare kan nå långt med sin fotboll och det är bara så man kan vara ett föredöme för klubbens alla yngre spelare. 

Samma sak gäller för våra ledare. I Yasin har vi hittat den tränare vi ville ha. En tränare som har passionen, kunskapen och karaktären att leda oss in i nästa steg. Han kommer att kräva mycket av sitt lag, men det är ju det som krävs när vi satsar för att nå våra mål. Vår sportchef Elias kommer också att göra allt för att Yasin och spelarna ska lyckas.

Målsättningarna är glasklara

Stora förändringar kräver tålamod, men vi tror mycket starkt på det vi gör. Sundbybergs IK Fotbolls Herrlag ska stabiliseras som ett konkurrenskraftigt lag oavsett division laget deltar i och spelarna ska vara ett föredöme för alla de familjer de representerar. 

Vi ses på Sundbybergs IP 2019!

0 kommentarer. Skriv en kommenter