2018 blir Sundbybergs IK Fotbolls bästa år hittills:)

Roberto, 3 dec 2017

Vi går in i det nya året med en framtidstro och medgång som aldrig förr. Vi har under många år nu jobbat för att bygga upp en av Sveriges bäst organiserade fotbollsföreningar. Milstolparna och framstegen har genom åren staplats på varandra tack vare våra fotbollskonsulenters målinriktade arbete, fotbollsstyrelsens stöttning, våra sponsorers bidrag och Sundbybergs stads alla medarbetare som jobbar tillsammans med oss. 

Men framför allt tack vare alla våra ideella ledares makalösa insats för att göra Sundbyberg till en fantastisk fotbollsstad.

Nu går vi in i 2018 med ytterligare historiska stormsteg:

1. Vi är nu ca 1150 spelare och 250 ledare och fortsätter att växa. Med andra ord är vi nu ca 1400 aktiva, en ökning med 600 aktiva på 10 år! För varje år som går får vi in fler sökande till fotbollslekis (nybörjarna) och många fler av dem som provar på fotbollen stannar också kvar. 

2. Vi får äntligen in vår tredje fotbollskonsulent! För några år sedan var vi en (1) ensam kansliresurs i en oorganiserad arbetsmiljö. Nu har vi tre resurser i en välorganiserad arbetsmiljö. Det betyder ännu mer stöttning till våra träningsgrupper. Vi blev för övrigt under året inbjudna av Stockholms fotbollsförbund att berätta för andra föreningar om vår resa till ett välorganiserat kansli. 

3. Vi har åter startat upp damlaget. Den här gången med en bättre organisation och resurssättning än någonsin. Vi satsar också vidare på damjuniorerna.

4. Herrlaget har fått en helt ny ledarstab som med ännu större fokus än någonsin ska ta vår fotbollsmodell och värdegrund in i seniorverksamheten. Våra herrjuniorer kvalade in till näst högsta nationella serien med ett lag som till största del består av spelare helt fostrade av Sundbybergsmodellen. 

5. Efter flera års diskussioner med politiker och tjänstemän från Sundbybergs stad kommer vi äntligen att få ett svar på hur framtidens idrottsanläggningar i Sundbybergs ska lösa fotbollens vinterträningsbehov (och samtidigt flera andra sporters behov). Dialogen med våra politiker och tjänstemän har aldrig varit bättre. Under tiden har Sundbybergs IP och Örvallen fått helt nya konstgräs av modernaste typ.

6. Vi gjorde nyligen om vår hemsida så att den blev mobilanpassad och har ökat antalet besök med +33,5 % sedan förra året. Om ser tillbaka till när vi lanserade nuvarande hemsida och lämnade Anysite så är ökningen +400%. 10000-tals besökare följer oss regelbundet via hemsida, nyhetsbrev och facebook*. Vi syns dessutom nästan varje vecka med artiklar och reportage i Sundbybergs lokaltidningar. 

*Lite oväntat är faktiskt blogginlägget "10 tips för dig som vill bli fotbollsstjärna" den mest lästa på sidan på hela sikfotboll.se (13380 besök under 2017).

7. Över 2000 exemplar av Sundbybergsmodellen, vår läroplan, har spridits till våra medlemmar och långt utanför Sundbybergs gränser ut i hela Sverige. En ny upplaga är tryckt. Fotbollsföreningar i hela Sverige jobbar intensivt för att komma ikapp oss med egna fotbollsmodeller under tiden som många av deras ledare väljer att på egen hand använda sig av Sundbybergsmodellen. När nu Riksidrottsförbundet plötsligt på allvar kräver att föreningarna i Sverige att börja jobba efter förbundets riktlinjer så är vi redan där för länge sedan. Ingen annan förening i Sverige har något liknande att luta sig mot. Det blir tufft för de flesta av föreningarna att redovisa hur de får värdegrund, riktlinjer och fotbollsmodell att sitta ihop. Som tur är kan de göra som Själevads IK i Örnsköldsvik och använda Sundbybergsmodellen om de vill. 

8. Ett förnyelsearbete av våra riktlinjer och hur vi ska jobba med vår värdegrund pågår sedan förra årsmötet. Under 2018 kommer det märkas ännu mer ute bland träningsgrupperna. Vi ska bli ännu bättre på att inkludera olika människor och att förebygga problem som kan uppstå när många människor gör saker tillsammans. 

9. Inte att glömma är också att vår moderklubb fyller 125 år under 2018. Det ska vi så klart fira stort tillsammans med övriga sektioner under året. 

Med de här milstolparna i ryggen tror jag personligen att nästa år blir det bästa året någonsin för Sundbybergs IK Fotboll. Ett år där fotbollskonsulenter, styrelse, spelare, ledare, anhöriga, supportrar, sponsorer, moderklubben, tjänstemännen i Sundbybergs stad och alla andra som vi berör kommer att ha mer roligt med fotboll än någonsin. 

Tack till er alla och gott nytt fotbollsår!

//Roberto, ordförande Sundbybergs IK Fotboll

1 kommentarer. Skriv en kommenter