Herrlagets funderingar inför Älvsjö AIK matchen

Kansliet, 27 aug 2014

På lördag kl 13:00 möter vi Älvsjö AIK FF i en viktig match på Sundbybergs IP. Vi slåss i toppen om att kvalificera oss för division 2 och Älvsjö AIK FF har sin möjlighet att blanda sig in i toppstriden vid vinst över oss.

Sist vi mötte Älvsjö ordnade vi 2-2 i sista stund och mer om den matchen kan läsas genom att klicka här

Jag tror följande om vår match:

  • Älvsjö AIK FF kommer att vilja pressa oss högt för att vinna boll där uppe (vilket de lyckades med sist) men är beredda och möta oss med ett lågt försvar - oavsett eller så förbereder vi oss för båda scenariona.  Möter vi ett lågt försvarsspel kommer vi att överbelasta kanterna och skapa 2 vs 1 eller 3 vs 2 och möter vi ett högt försvarsspel kommer vi erövra ytan framför deras backlinje genom att hota i djupled bakom deras backlinje.
  • Vi kommer att vilja pressa motståndarna hårt så vi dels hindrar deras omställningar mot oss dels ökar våra möjligheter att erövra boll så att vi kan antingen kan kontra eller etablera ett nytt bollinnehav.
  • Vad gäller fasta situationer - som båda lagen är bra på - gäller det för oss att vara vakna på Älvsjös varianter och vad gäller våra egna så ska vi mentalt bestämma oss för att varje fast situation är en målchans och vara hungriga på första- och andrabollar.
Jag tror att matchen kommer präglas av en offensiv fotboll där det fylls på med mycket spelare och nyckeln för oss i denna match är att komma till avslut så att vi inte ger Älvsjö möjlighet att erövra bollen och kontra på oss.

Hoppas vi har massor med publik på lördag - vi behöver energin!

 

0 kommentarer. Skriv en kommenter

En spännande höst...

Kansliet, 19 aug 2014 Jag ser verkligen fram emot hösten 2014 som vi nu befinner oss. Det är många spännande saker på gång. Tänkte kommentera delar av den spännande hösten, som ser ut på följande vis:

  • Herrlaget - Herrlaget tampas i toppen av division 3 som nykomling. En stark bedrift och utgången är oviss, men vi ska jobba hårt och spela bra fotboll framåt såväl som bakåt. Kom och hjälp oss i kampen!
  • Fotbollslekis - Basen och vår viktigaste del i fotbollsverksamheten. I år har vi slagit rekord och cirka 170 barn är anmälda vilket är ett otroligt facit. Vårt mål är givetvis att behålla som många som möjligt.
  • MyClub hemsida - Vi jobbar just nu med MyClub att skapa en laghemsidaplattform dit alla våra lag ska flytta sin laghemsidor så att vi får en snygg och gemensam grafisk profil. Om du vill läsa mer om MyClub-projektet klicka här.
  • Sundbybergsmodellen - Vi jobbar intensivt just nu med skapa en för oss i klubben och ledarna en praktisk Sundbybergsmodell som stöttar i vardagen. I dagsläget så är råmaterialet skapat och vi befinner oss just nu i en bearbetningsprocess.
Vill också passa på och tacka alla involverade för Fotbollsskolan 2014 och vill rikta ett speciellt tack  till våra kära Årets Sundbybergare - Ylva Wastesson. Hon tillsammans med Karin Hedblom har ansvarat för att laga all mat för alla deltagare och hon gör det helt ideellt på sin semester - hon ser till att alla är mätta och att specialkost hanteras ypperligt. 
0 kommentarer. Skriv en kommenter