Spelarövergång +15 år

Om en spelare efter 15 års ålder ska byta förening måste dennes målsman (om spelaren är under 18 år) godkänna en övergång skriftligt på en övergångsblankett.

En spelarövergång gäller endast för spelare med en licensiering hos en annan förening. Vid en spelarövergång behövs ingen ny licensiering göras för Sundbybergs IK utan endast en spelarövergång. Är spelaren över 15 år men aldrig licensierats för en förening tidigare görs däremot ingen spelarövergång utan då räcker det med bara en spelarlicensering.

Spelarövergångsblanketten skall delas ut av lagledaren till spelaren som sedan när den är underskriven lämnar tillbaka den till lagledaren. Lagledaren lämnar i sin tur blanketten till Sundbybergs IK Fotbolls kansli som genomför övergången digitalt i FOGIS (Fotbollens Gemensamma Informationssystem).

Varje övergång kostar klubben 400 kr, därför bör dessa endast göras när det är helt klart att spelaren i fråga verkligen är säker på att den ska byta förening. När spelarövergången är betald av Kansliet tar det minst 4 dagar innan spelaren är spelklar för Sundbybergs IK.

Ladda ner blanketten för Spelarövergång på länken uppe till höger.