Riktlinjer träningskläder för spelare

SIK Fotbolls ledning har från 2023-09-06 upprättat riktlinjer gällande träningskläder för spelare.

Under de senaste åren har det blivit mer och mer vanligt att våra spelare tränar i diverse olika klubbtröjor och andra föreningars profilkläder i stället för Sundbybergs IK Fotbolls profilkläder, därför vill vi med dessa riktlinjer förtydliga vad sektionen förväntar sig av sina aktiva spelare och vad som gäller framöver.

När ska du som spelare bära SIK:s profilkläder?

Du som spelare förväntas, på alla träningar och matcher som träningsgruppen genomför, bära SIK:s profilkläder. Att bära SIK:s profilkläder är viktigt för att visa upp vilken förening du representerar och det i sin tur stärker och sprider vårt varumärke. Det förhöjer även känslan av samhörighet bland spelarna och underlättar för träningens planering och struktur när alla spelare har likadan klädsel.

Från vilken ålder ska man köpa in de olika plaggen?

Från och med det året barnet fyller 6 år förväntas man, som minst, att träna med våra profilkläder på överdelen av kroppen. Det vill säga SIK:s t-shirt och/eller långärmad tröja.

Från och med året barnet fyller 8 år och framåt, förväntas man träna med våra profilkläder på överdelen och underdelen. Det vill säga SIK:s strumpor, shorts, t-shirt och/eller långärmad tröja.

Har du svårt att bekosta träningskläder?

Sundbybergs IK i samarbete med Adidas har en fond där kansliet årligen köper in kläder till de som inte har finansiella medel till att bekosta kläderna själva. Dessa inköp görs årligen av kansliet och varje år finns det ett mindre antal plagg i de olika storlekarna. De klädesplagg man kan ansöka om är strumpor, shorts och t-shirt. För att skicka in en ansökan så mejla fotboll@sik.org och beskriv din situation. 

Finns det några begagnade kläder som kansliet delar ut?

Sundbybergs IK har en Facebook-sida som heter “Sundbybergs IK, skänker bort nya och begagnade kläder”. På den sidan så skänker klubben bort Sundbybergs IK kläder och fotbollsskor.

Har du några SIK kläder som du vill skänka bort så kan  du lämna in dem på kansliet.

Var kan jag beställa?

Klicka här för att komma till vår klädshop och beställa kläder