Riktlinjer för ledarkläder

SIK Fotbolls ledning har från 2015-01-01 upprättat riktlinjer för hanteringen av ledarkläder.

Målet med riktlinjerna är att det ska bli tydligare vad du som ledare kan förvänta dig att få och att SIK Fotboll ska få kontroll över de mycket stora kostnader som är förknippade med ledarkläderna.

Otydligheten har genom åren drivit upp förväntningarna på vilket material som ska delas ut, försvårat konsulenternas förmåga att reglera utdelningen och drivit upp kostnaderna till att bli en av våra allra största kostnader. Riktlinjerna gör nu att vi kan få rimliga förväntningar och kan använda pengarna vi sparar till övrig verksamhet istället.


När delas ledarkläder ut?

Utdelningen periodiseras till en gång vart tredje år, med start från när spelarna är 7 år gamla. Det betyder att paketen delas ut det året spelarna i träningsgruppen fyller 7 år, 10 år, 13 år och 16 år.

Varje utdelning innehåller 3 st tränarpaket och 2 st lagledarpaket. Paketen beställs i samband med inventeringen av lagmaterialet som sker inför varje ny säsongen.

Ett tränarpaket innehåller en långärmad tröja, en T-shirt och ett par långbyxor. Ett lagledarpaket innehåller en pikétröja.


Vad händer om en ledare slutar?

Om ledaren inte fullgjort 1 år inom klubben skall han/hon lämna tillbaka sitt paket till kansliet.


När får man en vinterjacka?

Det år träningsgruppens spelare fyller 12 år. Högst 3 vinterjackor delas ut per träningsgrupp.


Om jag vill beställa mer?

Det går att beställa ledarkläder och vinterjackor utöver ovan nämnda utdelningsprinciper. Beställningar görs genom Kansliet och bekostas då av lagkassan eller ledarna själva.