Riktlinjer för ledarkläder

SIK Fotbolls ledning har från 2023-09-06 upprättat nya riktlinjer för ledarkläder.

Målet med riktlinjen är att det ska bli tydligt vad du som ledare kan förvänta dig att få och att SIK Fotboll ska ha kontroll över de mycket stora kostnader som är förknippade med ledarkläderna.

Riktlinjerna gör att vi kan få rimliga förväntningar och kan använda pengarna vi sparar till övrig verksamhet istället. Vi reviderar riktlinjen med syftet att flera ledare ska ha våra profilkläder på aktiviteter genom en personlig periodisering, utöver detta lägger vi till regnjackan som ett plagg till våra ledare.

När delas ledarkläder ut?

Utdelningen periodiseras till en gång vart tredje år. Periodiseringen är personlig, det vill säga att du får beställa nya ledarkläder 3 år efter det året du hämtade ut dina tidigare ledarkläder. Du kan lägga en beställning på ledarkläder när du är inlagd i lagets medlemsregister som ledare*.

Ett tränarpaket innehåller en långärmad tröja och en t-shirt. Ett lagledarpaket innehåller en pikétröja. Pikétröjan delas endast ut till lagledaren, vill man som tränare ha en pikétröja får man bekosta den själv.

* Knatteskolan F/P5 så delas ledarkläder ut efter uppstarten av nya träningsgruppen.

När ska du som ledare bära ledarkläder?

Du som ledare förväntas, på alla träningar och matcher som träningsgruppen genomför, bära SIK:s ledarkläder.

Att bära SIK:s profilkläder är viktigt för att visa upp vilken förening du representerar och det i sin tur stärker och sprider vårt varumärke. Ledarkläderna hjälper dessutom till att under våra aktiviteter kunna urskilja att du är just ledare och inte en förälder eller åskådare.

Vad händer om en ledare slutar?

Om ledaren inte fullgjort 1 år inom klubben skall han/hon lämna tillbaka sitt tränarpaket till kansliet.

När får man en vinterjacka?

Det år träningsgruppens spelare fyller 12 år. Högst 3 vinterjackor delas ut per träningsgrupp.

Om jag vill beställa mer?

Det går att beställa ledarkläder, regnjackor och vinterjackor utöver ovan nämnda utdelningsprinciper. Beställningar görs av den enskilda ledaren via vår profil på stadium.se. Om lagkassan ska bekosta extra ledarkläder så görs dessa inköp av kansliet.
Lagledartröjor går endast att beställa via kansliet.

Var kan jag beställa?

Klicka här för att komma till vår klädshop och beställa kläder