Riktlinjer mot betting, spel och matchfixning

Det är under inga omständigheter tillåtet för Sundbybergs IK Fotbolls spelare, ledare eller andra aktiva i våra seniorlag eller juniorlag att spela/betta på matcher de själva är aktiva i. Varken på egen hand eller via ombud.

Misstanke om spel

Alla som är aktiva i Sundbybergs IK Fotboll förväntas anmäla till fotbollskonsulenter, styrelse eller myndigheter om de misstänker att spel/betting förekommer inom föreningen. 

Om en aktiv i Sundbybergs IK Fotboll visar sig ha spelat på matcher de själva är aktiva i, på egen hand eller via ombud, kommer den aktive att stängas av omedelbart och händelsen polisanmälas.

Matchfixning

Alla aktiva i Sundbybergs IK Fotboll förväntas anmäla till fotbollskonsulenter, styrelse eller myndigheter om de misstänker att manipulering och fixning av matcher förekommer i föreningen.

Om en aktiv i Sundbybergs IK Fotboll visar sig ha varit inblandad i fixning av matcher, oavsett vilken match, på egen hand eller via ombud, kommer den aktive att stängas av omedelbart och händelsen polisanmälas.

Om du blir förfrågad, erbjuden, hotad eller bara "hör talas om" att matchfixning förekommer är du anmälningsskyldig. Detta innebär att du kan bli avstängd från all organiserad idrott i Sverige om du inte anmäler händelsen till fotbollskonsulenter, styrelse eller myndigheter.