Ny Huvudtränare på plats i Damjuniorerna

25 januari 2024

Vi kan med glädje presentera vår nya huvudtränare för Damjuniorerna, Sofiän Norstad! SIK Fotboll är väldigt glada över att ha Sofiän på plats.

Välkommen till SIK, hur känns det?

- Det känns bra. Kul att få möjligheten att jobba med några bekanta ansikten. SIK har varit välkomnade och jag ser fram emot att få lära känna föreningen och medlemmarna mer. Både spelare, ledare och kansliet. Kanske även få en inblick i övriga idrotter som bedrivs i SIK.


Berätta lite om dig själv och din bakgrund


- Jag har varit fotbollstränare i 9 år och genomgått diverse kurser, både inom SvFF och inom andra instanser. Jag är till vardags lärare i idrott och hälsa för högstadiet och har varit i diverse tidigare föreningar. Störst inflytande har AIK haft på mig där jag haft förmånen att tillbringa fem av mina nio år som tränare. Jag har coachat både flickor och pojkar i åldrarna 11-19.
Jag själv utövar också idrott under veckodagarna, bland annat fotboll och innebandy men spenderar tid på gymmet också. Jag brukar se mig själv som en multiatlet där jag älskar alla sporter, allt från golf som är relativt långsamt i tempo till padel, skidor och fotboll som har ett betydligt högre tempo.


Vad är dina tankar och förväntningar på kommande säsong?


- Jag har fått intrycket av gruppen att det är en skara högt ambitiösa spelare. Spelare som har ambitionen att utvecklas mycket. Min uppfattning är också att det är en grupp spelare som tar hand om och ställer upp för varandra.


Min första tanke är att utgå från deras mål, ambition och vilja för att sedan planera verksamheten därefter. Mina förväntningar på kommande säsong är att vi tillsammans tidigt sätter utvecklingsmål som tar oss vidare i vår fotbollsutveckling, gärna mål som utmanar oss både fysiskt men också psykiskt. Det ska vara mätbara mål samt mål som vi själva har kontroll över, så att vi tillsammans efter säsongen kan vara stolta över den utveckling vi tagit. Mina förväntningar på gruppen är att vi tillsammans pushar varandra till att alltid överträffa oss själva. Men också håller varandra till svars för våra aktioner.


Slutligen är min ambition att skapa en miljö där spelarna tillåts utmana sig själva och varandra. En miljö där vi berömmer varandra för goda intentioner och tillåter varandra göra misstag i syfte att utvecklas som spelare.

Arkiv