PLATSANNONS: Vi söker fotbollskoordinator

18 september 2023

Sundbybergs IK Fotboll söker nu en fotbollskoordinator med ett specifikt ansvar inom administration, arrangemang och Knatteskolan.

Om Sundbybergs IK Fotboll 

Fotbollssektionen i Sundbybergs IK grundades 1904 och har idag över 1200 spelare och 250 ledare i fler än 50 träningsgrupper. Föreningen engagerar barn, ungdomar, vuxna, pensionärer och hela familjer, människor med många olika ursprung och livssituationer. Tillsammans är vi en av landets 30 största fotbollsverksamheter.

Sundbybergs IK Fotboll är Sundbybergs stads största idrottsrörelse och vill vara en inkluderande förebildsorganisation på nationell nivå genom att kombinera en transparent organisation med sunda värderingar, fotbollskvalitet och socialt ansvar.

Läs mer om Sundbybergs IK Fotboll, vår värdegrund och läroplanen Sundbybergsmodellen på länkarna ovan.

Rollen som Fotbollskoordinator

Det här är en ypperlig möjlighet för dig som vill arbeta heltid i en fotbollsklubb vars mål är att erbjuda fotboll av kvalitet i en sund miljö.

På Sundbybergs IK Fotbolls kansli arbetar du i ett mycket välorganiserat team och med moderna agila arbetsprocesser. Som fotbollskoordinator planerar du veckorna tillsammans med dina kollegor och delar vissa uppgifter tillsammans.

Arbetsuppgifterna innebär i korthet, bland annat:

 • Planera, genomföra och följa upp Knatteskolan, som är det första året som de yngsta barnen börjar spela fotboll. 
 • Administrativa uppgifter, medlemsregister, materialhantering, domarschema, träningstidsplanering m.m.
 • Regelbunden kommunikation via hemsida, nyhetsbrev och andra kanaler.
 • Planering och genomförande av Fotbollsskolan, säsongsavslutningen, lagfotografering, cuper och andra arrangemang.
 • Ha kontinuerlig kontakt med förbund, kommun, sponsorer m.m.


Tjänsten ställer krav på

 • Organisations och administrativ förmåga
 • IT kunskaper
 • Kommunikativ och pedagogisk förmåga
 • Serviceinriktning
 • Personligt ansvar
 • Effektivt teamarbete
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande om du även har

 • Föreningskunskap
 • Ett fotbollsintresse

Störst vikt kommer att läggas på hur väl dina meriter och erfarenheter stämmer överens mot tjänstens krav. För att söka tjänsten bör du ha god administrativ förmåga och vana att kommunicera. Att ha genomfört en idrottskonsulentutbildning eller liknande utbildning är meriterande. Du är öppen för att bygga på din kunskapsbank och lära dig nya saker.

Erfarenhet från tidigare rekryteringar säger oss också att det är en stor fördel om du sedan tidigare har en relation till Sundbybergs IK Fotboll eller Sundbybergs kommun och drivs av att vilja vara med och utveckla fotbollen i Sundbyberg. Alternativt att du brinner för att vara med och skapa en bra fotbollsmiljö för barn, ungdomar och vuxna, oavsett vart.

Vi kommer att be om referenser.

Övrigt:

Tjänsten som fotbollskoordinator är på heltid. B-körkort och tillgång till bil är önskvärt. Arbetstiden är oreglerad och du förväntas kunna jobba även kvällar och helger när verksamheten behöver dig.

Arbetsplatsen är huvudsakligen på vårt kansli på Stationsgatan 9 i Sundbybergs Centrum.

Ansökan:

Skicka din ansökan med CV, ett personligt brev och referenspersoner (i ett samlat dokument), där du kortfattat berättar vad det är i tjänsten du brinner för att arbeta med och varför du tycker att du passar för just den här tjänsten. Ange också ditt löneanspråk.

Du skickar din ansökan via e-post till fotboll@sik.org. Märk ditt mejl med "Ansökan fotbollskoordinator"

Sista ansökningsdatum är 2023-10-12. Intervjuer sker löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Tillträdesdatum är snarast möjligt.

Har du frågor kring tjänsten kan du ta kontakt med oss via e-post.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Märk ditt mejl med "Ansökan SaFu 11-19 år"

Arkiv