Ny huvudtränare på plats i herrjuniorerna

5 december 2023

Vi kan med glädje presentera vår nya huvudtränare för P19, Johan Gottgård! SIK Fotboll är väldigt glada över att ha Johan på plats, som håller sin första träning för P19 redan ikväll.

Välkommen till SIK, hur känns det?
- Första intrycket är absolut lika med spännande i form utav att hamna i en ny miljö samt få sig en ny utmaning i sitt tränarskap.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund
- En ung man på snart 25 år med hemvist i Norrtälje. Inledde fotbollskarriären i Skepptuna IK (en numera nedlagd förening) samt Rimbo IF där jag spenderade närmre 10 år som spelare. 

Min tränarkarriär inleddes som assisterande tränare i Hammarby IF P00-4. Under den tiden var jag även student på Bosön Idrottsfolkhögskola och gick deras tränarlinje på 1,5 år. Tränarskeppet gick sedan vidare till IK Frej Täby Fotboll, en förening där jag blev aktiv som tränare och spenderade strax över fem säsonger i olika lag. Under den här tiden genomförde jag ytterligare studier på Bosön Idrottsfolkhögskola i form av att gå deras idrottskonsulentutbildning på 2 år samt GIH (Gymnastik- och Idrottshögskolan)- tränarskap med inriktning mot fotboll på 1 år.

Jag har utöver tränaruppdrag även fått förmånen att jobba som/fortfarande jobba som:
Åldersgruppansvarig (chefstränare) inom IFK Viksjö för deras kull på både pojk- och flicksidan födda 2015. Jag har även varit instruktör på Plantskolan inom Hammarby där jag avverkat åtta säsonger och fortsatt kommer att förbli aktiv. Vidare har jag varit instruktör på Futuraskolan i Täby på deras fotbollsprofil där jag fortfarande verkar. 

Vad är dina tankar och förväntningar på kommande säsong?
- Mina första tankar går såklart till att få njuta av att få träna och uppleva matcher med killarna- ny miljö och ny utmaning! En säsong där pusselbitar helt klart ska allt eftersom falla på plats!

De viktigaste pusselbitarna att falla på plats för att kunna summera säsongen 2024 och för att vi ska kunna vara nöjda över den är: Implementera ett spelsystem som killarna kan känna stark tilltro till. Jag vill även sätta tydliga regler, krav, normer, uppförandekoder och rutiner kring träningar och matcher. En hel säsong som ska kännetecknas av att vi kommer att lägga ned mycket blod, svett och tårar för att på så sätt få betalt i form av fina prestationer och poäng därtill. VAMOS SIK P19!

Arkiv