Välkommen till SIK Fotboll, Gilli!

19 december 2023Möt Christoffer ”Gilli” Berg, Sundbybergs IK Fotbolls nya medarbetare på kansliet! Christoffer påbörjar sin tjänst i klubben den 8/1 där han kommer ta sig an rollen som sportsligt ansvarig & Fotbollsutvecklare (SaFu) i åldrarna 11-19 år.


Berätta lite om dig själv och din bakgrund.
 Gilli heter jag och bor i Järfälla tillsammans med min fru och två barn.

Jag fick mitt första tränaruppdrag 2015 och sedan dess har jag bl.a. jobbat som tränare i Djurgårdens Pojkakademi och senast i AIKs Flickakademi där jag var med i tränarteamet för F19. Däremellan har jag haft en roll i Norrtulls SK som Fotbollsutvecklare där jag jobbade med att ta fram och utveckla en struktur för hur kvalitén på träningarna skulle bli bättre vilket jag sedan implementerade på planen.

Förutom UEFA tränarutbildningar via förbundet har jag gått programmet Sport Management på Södertörns Högskola samt fristående kurser på både GIH och Högskolan Dalarna inom fotboll och ledarskap.


Varför SaFu hos SIK Fotboll och vad är dina intryck av klubben?
− Jag känner ett stort engagemang för att hjälpa människor att utvecklas både på och utanför planen. För mig handlar det om att ta fram en plan för hur vi genomför bättre träningar, utvecklar tränarna och har spelare i klubben som trivs och utvecklas. I den här rollen i SIK Fotboll kommer jag få möjlighet att jobba med just dessa bitar.

Mitt intryck av Sundbybergs IK Fotboll är att klubben leds av personer som vill framåt på ett hållbart sätt och att de ideella ledarna är engagerade i att utveckla spelarna och sig själva. Därför ser jag fram emot att jobba i den här miljön.


Hur ser första tiden på jobbet ut och vad tror du att du kan bidra med?
 Det viktigaste för mig är att så fort som möjligt komma ut på planen och träffa ledarna som är med spelarna varje vecka. Det kommer att ge mig en möjlighet att få en uppfattning om hur nuläget ser ut och vad jag kan göra för att stötta ledarna.

Jag kommer att kunna överföra min kompetens till planen och kommunicera något så komplext som fotboll till enklare beståndsdelar beroende på vart laget befinner sig för att ge alla ledare och spelare bästa möjliga förutsättningar i klubben.

Redan nu är jag väldigt taggad på att komma igång och jag ser fram emot att träffa alla efter årsskiftet.

Varmt välkommen, Gilli!

Arkiv