Välkommen till SIK Fotboll, Pontus!

3 november 2023


Möt Pontus Persson, Sundbybergs IK Fotbolls nya medarbetare och fotbollskoordinator på kansliet! Pontus påbörjar sin tjänst i klubben den 27 november där han bland annat kommer att ansvara för det administrativa i fotbollssektionen.

– Det känns väldigt roligt att få bli en del av Sundbybergs IK och även bli en del av gänget på kansliet. Jag ser fram emot att påbörja min tjänst och så småningom få träffa spelare, ledare och föräldrar ute på planerna!

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.
– Jag är 27 år gammal och kommer ifrån en liten ort i södra Skåne som heter Höllviken. Mitt idrottsintresse startade i tidig ålder och jag har testat på det mesta, där många timmar har lagts på golf som jag tävlat i. Jag har även spelat en del badminton och sedermera varit tränare för ungdomar i badminton. Numera är det framförallt golf, fotboll, padel och träning som min tid läggs på, samt följa Malmö FF som jag är en stor supporter av!

– 2017 flyttade jag till Halmstad och påbörjade mina studier i psykologi - inriktning idrott och motion. Fyra år senare begav sig flyttlasset till Täby där jag nu bor med min sambo. De senaste två åren har jag jobbat på ICA Kvantum i Täby Centrum samt under 2022 agerat assisterande fotbollstränare i föreningen Fotboll24 FC. Där fick jag möjligheten att jobba med fotboll på nära håll och implementera mina kunskaper från min utbildning i den föreningen.
Det är med stor glädje som jag nu får chansen att jobba heltid med det jag brinner för mest, fotboll och föreningsverksamhet.

Varför fotbollskoordinator hos SIK Fotboll och vad är dina intryck av klubben?

– När jag såg tjänsten kände jag direkt att det var en fullträff för mig. Rollen kräver att man kan ha många bollar i luften och jobba systematiskt, vilket passar mig bra. Att få jobba med idrott som är en så viktig del av samhället känns väldigt inspirerande.
Mina intryck av klubben är endast positiva. Det är en ambitiös klubb vars värderingar rimmar väl med mina egna. Det verkar vara en god stämning och en plats där man kan lära sig väldigt mycket.

Hur ser första tiden på jobbet ut och vad tror du att du kan bidra med?
– Den första tiden kommer jag lägga fokus på att lära mig de olika systemen och de rutiner som finns. Det kommer även bli en rivstart med en konferens första veckan. Sedan kommer det bli mycket planering inför kommande års händelser.
Jag kommer bidra med en hög arbetsmoral och jag hoppas även kunna bidra med mycket skratt och god stämning. Jag kommer även bidra med en härlig dialekt!

– När jag kommit in i min roll hoppas jag kunna vara en trygg punkt att höra av sig till oavsett vad det gäller samt att kunna implementera lite idrottspsykologisk utbildning till både spelare och ledare. Jag ser som sagt väldigt mycket fram emot att påbörja min tjänst och är glad över att få bli en del av Sundbybergs IK.

Varmt välkommen, Pontus!

Arkiv