Nytt ledarteam på plats i damlaget

10 november 2023

Vi kan med glädje presentera att damlaget står bättre rustade för den kommande säsongen än på mycket länge. Redan nu finns en komplett ledarstab som är redo att börja jobba och som höll första träningen med laget under torsdagen.

Ny huvudtränare för damlaget 2024 blir Mikael Hallengren. Ny assisterande tränare blir Tommy Saegebrecht och Nicole Badlisi som klev in som assisterande under hösten förlänger. Viktoria Thörner förlänger som fysioterapeut och Marino Miskulin kliver in som materialförvaltare.

Otroligt skönt att ha en stark organisation på plats som kan sätta igång direkt, säger Oliver Broström på kansliet.

Vi tog ett snack med Mikael Hallengren om det nya uppdraget och hur han ser på framtiden.

Micke, först och främst, varmt välkommen till damlaget. Hur är känslan?
– Det känns väldigt bra! Jag har jobbat nära damlaget under flera år i min roll som huvudtränare för damjuniorerna. Nu blir det visserligen annorlunda då jag tar steget upp men det känns både inspirerande och roligt.

– Det känns väldigt bra att ledarstaben är på plats redan nu i november. Så har det inte sett ut de senaste åren, vilket historiskt har påverkat försäsongen negativt. Nu kan vi fokusera på att bygga en utvecklande miljö både kollektivt och individuellt från start. Jag ser fram emot att börja jobba med Marino, Nicole och Viktoria. Tommy och jag har jobbat ihop i många år och jag är väldigt glad att vi får fortsätta med det.

Berätta lite om din bakgrund!
– Jag har varit verksam som tränare i föreningen i snart 15 år. Under en period så tränade jag även ett F14-lag i AIK. Om någon frågat mig för 15 år sedan om jag fortsatt skulle vara tränare i föreningen 2023, så hade jag troligen svarat nej. Men jag är glad att jag varit med så många år och jobbat för att utveckla fotbollen på flicksidan i föreningen. Både som person och tränare så gillar jag tävlingsmomentet i fotbollen. Jag gillar även detaljerna i förberedelserna för att utveckla laget och spelarna i det vi tränat på.

Du har även ett uppdrag i fotbollsstyrelsen sedan några år tillbaka. Hur gick processen till när det skulle väljas damtränare?
– Det var inget jag själv föreslog utan jag blev tillfrågad av sportchef och kansliet om det inte var dags att ta steget upp från juniorerna. När jag funderat och beslutat mig för att acceptera uppdraget så togs klubbades det igenom av övriga ledamöter i styrelsen att det var så vi skulle göra.

Vad står högst upp på agendan nu för dig och ledarstaben?
– På kort sikt handlar det om att formera truppen. Lära känna ledarna och spelarna. Göra mycket tillsammans för att svetsa ihop gruppen. På lite längre sikt handlar det om att bygga ett starkt lag med en tydlig spelidé, som kan vara konkurrenskraftiga i serien. Damlaget är väldigt viktigt för våra yngre spelare. En målbild och förebild att sträva mot som ung spelare i klubben.

Sist men inte minst, hur går tankarna kring serien nästa år?
Att den ser tuff ut. Många lag vi känner igen från förra säsongen. Flera av dem riktigt starka. Även några nya lag som kommer upp från femman. Både IFK Viksjö och Tekniska Högskolan har sett starka ut under säsongen. Essinge IK har vi spelat mot under våra år i trean och det har alltid varit tuffa matcher. Jag hoppas på en riktigt bra försäsong och att truppen formeras på ett bra sätt, så kommer vi förhoppningsvis också ställa ut ett starkt lag i april som spelar bra fotboll.

Vi tackar för pratstunden och önskar Micke med ledarstab stort lycka till!

Vill du vara med på den nya resan? Laget har öppet för provspelare som vill komma och känna på vår miljö. Maila till fotboll@sundbybergsik.se


Arkiv