Javier Espinoza Fernandez, ny huvudtränare för damerna

31 januari 2023


Javier Espinoza Fernandez har tagit över rollen som huvudtränare för Sundbybergs IK:s damer. Här berättar han lite om sig själv och om tankarna inför säsongen.

– Känns riktigt bra att vara här, konstaterar en entusiastisk Javier som presenterades för truppen i onsdags och höll sin första träning med laget i måndags.
– Det som lockade med att komma till Sundbyberg är att det är en klubb med lång historia och såklart projektet med damlaget som på sikt vill ta sig uppåt i seriesystemet.

Javier har en blandad bakgrund inom både ungdoms- och seniorfotbollen med olika typer av uppdrag inom BP, Sollentuna och Hässelby. Han är UEFA B-utbildad och det nyskrivna kontraktet sträcker sig på 1 år med ambitionen om ett långsiktigt samarbete.
–  Jag är en glad och passionerad person som älskar livet helt enkelt. Är uppvuxen i Sollentuna med rötter från Chile. Har spelat fotboll från 6 års ålder och har spelat i olika klubbar i Sollentuna. Jag började coacha för ca 6 år sedan via min bror som var tränare för hans dotters lag i BP. Jag började som fys- och assisterande tränare för att sedan bli huvudtränare för laget. Efter det var jag i Sollentuna FK med F2006 och senast Hässelby SK:s damlag.
– Jag föredrar en fotboll som bygger på hårt arbete. Jag föredrar att ett lag kämpar tillsammans in i det sista och att ingen spelare tror sig vara bättre än sina medspelare.

Laget har en tuff säsong i ryggen som slutade med nedflyttning från division 3. Nu börjar ett nybygge som ska göra laget slagkraftigt igen. Vilka förändringar Javier väljer att göra återstår dock att se.
– Vi får se. Jag ser fram emot att coacha och träna laget och så småningom bilda mig en bättre uppfattning av lagets styrkor samt förbättringsmöjligheter.
– Mina förväntningar på säsongen är att jag och spelarna hittar ett fint sätt att arbeta som ett lag och att vi tillsammans strävar mot våra gemensamma mål, avslutar Javier.

Sportchef Alexander Ragnarsson om värvningen av Javier

– Efter ett tufft 2022 så behövs ny energi och glöd i laget. Javier är en mycket engagerad och passionerad tränare som kommer ge allt för att ge oss precis det som behövs och för att vi ska bli ett framgångsrikt lag igen.

Fakta Javier Espinoza Fernandez

Född: 3 juli 1980
Roll: Huvudtränare
Utbildning: UEFA B
Tidigare klubbar: IF Brommapojkarna, Sollentuna FK, Hässelby SK FF

Arkiv