Välkommen, Oliver!

28 juli 2022


Möt Sundbybergs IK Fotbolls nya medarbetare på kansliet, Oliver Broström, som i måndags påbörjade sin tjänst i klubben där han bland annat kommer ansvara för våra pojklag 5-9 år.

− Det känns jätteroligt att komma hit och bli en del av det härliga gänget här på kansliet. Jag ser även mycket fram emot att snart få träffa alla spelare, ledare och föräldrar ute på planerna!

Berätta lite om dig själv och din fotbollsbakgrund.
− Jag är 28 år gammal och kommer nyligen från ett uppdrag som föreningskonsulent i Älvsjö AIK Innebandy som har strax under 1000 aktiva spelare. Innan dess bodde jag i Halmstad där jag studerade idrott och motionspsykologi. Efter 4 års studier kan jag titulera mig som idrottspsykologisk rådgivare.

Jag har erfarenhet av elitförberedande fotboll både på och utanför planen där jag bland annat spelade i Djurgården upp till U19-nivå samt samlingar med Stockholms distriktslag. Som ledare har jag arbetat för Halmstad BK. Under mina år i Halmstad så har jag bland annat varit aktiv i Halmstads P19-lag, där jag var en del av ledarstaben och arbetade med idrottspsykologi främst inom målsättning och gruppdynamik.

Efter det jobbade jag vidare med Halmstad BK och höll individuella samtal med spelare i ett motivationssyfte för att utveckla deras mentala verktyg och höja deras prestation. Utöver detta så har jag också arbetat med ungdomar i åldrarna 7-16 i både skolan där jag varit idrottslärare, men också som lägerledare.

Vad är dina intryck av SIK och vad lockade med att komma hit?
− Jag tycker att klubben verkar ambitiös med ett stort utvecklingsdriv. Mitt mål är att kunna vara med och få SIK Fotboll att gå framåt och utveckla klubben ytterligare. Jag önskar att få ge tillbaka de positiva upplevelserna som föreningslivet har gett mig! Det känns som att jag kommit till en fantastisk plats och jag tror att jag kommer trivas bra och lära mig mycket här!

Hur ser första tiden på jobbet ut?

− Till en början så ska jag bara komma in i arbetsuppgifterna och suga in så mycket kunskap som möjligt, så att jag på bästa vis kan göra mitt yttersta för föreningen. Utöver det så har vi ju Fotbollsskolan som drar igång snart som jag ser väldigt mycket framemot att få se live! Lite längre fram så hoppas jag också på att kunna bidra med att få in mer idrottspsykologi i klubben.

− Som sagt är det väldigt roligt att äntligen vara här och vi ses ute på fältet inom kort.

Varmt välkommen, Oliver!

Kommentar Forza!
- Green Army. 28 jul 2022 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Kul! Välkommen Oliver!
- Sami Kurula. 28 jul 2022 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv