Taha till Helsingborgs IF

7 februari 2022
Den tidigare SIK-spelaren Taha Ali har idag presenterats som nyförvärv av allsvenska Helsingborg.

Taha kom till Sundbybergs IK i slutet av 2013 som 15-åring. Under 2016 lyftes han upp till herrlaget från juniorerna och hösten 2017 kom det stora genombrottet, när han efter en rad fantastiska prestationer nästan på egen hand höll kvar herrlaget i div 2.

Efter framgångsrika säsonger i Stocksund och Sollentuna skrev Ali på för allsvenskan Örebro SK inför 2021, där blev det två framträdanden i Allsvenskan innan han lånades ut till Västerås SK i Superettan. Hösten i VSK blev succéartad och Taha stod för 2 mål och 8 assist på 15 matcher, vilket drog till sig flera klubbars intresse.

Nu står det alltså klart att det blir allsvenskt spel igen efter att Ali har signerat ett 4-årsavtal med Helsingborg.

Stort grattis, Taha. Scenen är din!

Arkiv