John Eriksson är damlagets nya tränare

28 februari 2022


Under februari månad har damlagets nya huvudtränare John Eriksson anlänt och påbörjat sitt uppdrag.

Efter en tids sökande föll valet på 47-årige Eriksson som senast kommer från en 2,5 år lång sejour hos Viggbyholms IK. John har många års tränarerfarenhet, innehar UEFA B-utbildning och har tidigare tränat både damer, flickor och pojkar i olika åldrar.
– Jag fick ett väldigt bra intryck av Alexander (Ragnarsson, sportchef) och presentationen av föreningen och laget. Det känns som att man vill något med sin verksamhet och genom Sundbybergsmodellen erbjuder man en bra läroplan, från knatte till senior, i klubben, säger John Eriksson om valet av Sundbybergs IK som ny klubbadress.

Första veckorna i nya rollen är redan avklarade och försäsongen är i full gång för Eriksson och den nya truppen.
–  Jag tycker det känns riktigt bra. Truppen börja sakta sätta sig och jag börjar komma in i rutinerna. Det är en härlig grupp och jag känner mig välkommen och inspirerad inför den kommande säsongen.

Med en ny tränare ombord innebär det också att en ny prägel ska sättas på laget - samtidigt som det ska gå ihop med det som redan finns och byggts upp under tidigare år, menar John.
Jag förespråkar en passningsorienterad fotboll där vi själva styr över spelet och där det finns en tydlig struktur i de olika skeendena i spelet. Självklart måste mitt sätt att spela anpassas lite efter vilka spelartyper som finns i laget också men jag har en tydlig idé om hur jag vill att vi ska äga spelet så mycket som möjligt. 

På söndag spelas årets första träningsmatch när Åkersberga BK gästar Sundbybergs IP.
– Känslan är bra inför matchen tycker jag. Vi har flera nyförvärv klara och vi har en bra mix av olika spelare. Klart att väder och vind ställt till det i förberedelserna, så vi jobbar fortfarande i stora penseldrag, men just nu är det viktigaste att få komma igång med lite matcher, så att vi kan se spelarna spela. Vi kommer att rotera mycket i laguppställningen så här i början.

Damerna går en spännande säsong tillmötes och gör sin tredje raka säsong i division 3. Nytt för denna säsong blir att hemmamatcherna spelas på naturgräset igen, som förr i tiden.
Generellt känns serien stark i år, en mix av väldigt bra nykomlingar och mer etablerade lag gör denna upplaga av division 3 extra bra tycker jag. Jag har bra koll på lagen och är ute och scoutar många träningsmatcher nu under försäsongen så det ska bli väldigt intressant att se hur lagen ”sätter sig ”nu under våren.

Sportchef Alexander Ragnarsson om värvningen av Eriksson: "Passar perfekt i klubben"
Jag är väldigt glad över att ha fått hit John. Han passar perfekt in i klubben och matchar den profil vi har sökt. Jag ser fram emot ett bra samarbete tillsammans och nu jobbar vi stenhårt för att göra laget så redo det bara går inför säsongen, säger Alexander.


Vi hälsar John varmt välkommen till klubben!


Kom och se damernas första träningsmatch för 2022

Sundbybergs IK - Åkersberga BK
6 mars 17:00 Sundbybergs IP (om vädret tillåter)
Fritt inträde

Glöm inte att följa damerna på Instagram >>

Arkiv