Herrlagets kval till Div 3 avgörs på söndag

17 oktober 2022

Söndag 23 oktober 14:00 tar herrarna emot Rinkeby United FC på Sundbybergs IP i en avgörande match om vilka som spelar i division 3 nästa år.

Herrlaget har haft en tuff säsong och landade till slut på en nionde plats av tolv lag i Div 3 Norra Svealand. Det innebar att man blev tvungen att kvala för att få stanna kvar i serien till 2023. Kvalet består av tre stycken motståndare: Sunnersta AIF (Div 4 Uppland), Levide IF (Div 4 Gotland) och Rinkeby United FC (Div 4 Stockholm) och där alla möter alla varsin gång i en kvalgrupp. Gruppsegraren kvalificerar sig till Div 3.

Första matchen var en jämn kamp borta mot Sunnersta, där man inte fick in bollen och dessvärre fick se sig besegrad med 1-0 efter ett insläppt mål på hörna i minut 79. I den andra matchen stod Levide för motståndet hemma på IP. Det blev ännu en tight match där Sundbyberg, trots stort spelövertag, inte fick hål på Gotlänningarna. I minut 89 ändrade dock William Strate äntligen på den saken då han nådde högst på ett inlägg och säkerställde en viktig 1-0 seger för SIK.

Avgörs i sista matchen

Nu står alla lagen på tre poäng inför sista matchen då allt ska avgöras. Hamnar flera lag på lika många poäng även efter sista matchen så avgörs tabellen på målskillnad, i andra hand gjorda mål och i tredje hand inbördes möten. Sundbyberg, liksom de andra lagen, är alltså tvungna att vinna sista matchen och dessutom ha målskillnaden i åtanke.