Tack för allt, Constantino och Alexander!

19 januari 2022


Våra fotbollskonsulenter Constantino Capotondi och Alexander Gumm går vidare mot nya utmaningar.

Constantino och Alexander, eller "Tino" och "Gumm", anställdes samtidigt under augusti 2020 och har, sedan dag ett, arbetat outtröttligt med att driva och utveckla SIK Fotboll på ett utomordentligt sätt. De började samtidigt och nu står det klart att de båda även lämnar sina roller samtidigt.


Ökar fotbollssatsningen

Constantino kommer att lägga ännu större fokus på sin egna aktiva spelarkarriär i år utöver att han också studerar på 100%.

"Tino" som blivit lite av en klubbikon, har spelat i SIK sedan 10-års ålder, hela vägen upp till herrlaget för att sedan värvas till högre divisioner som 19-åring. Idag är han aktiv som professionell spelare i division 1 med målet att fortsätta ta kliv uppåt och kommer nu lägga ännu större kraft på det än innan.

Det har varit både utvecklande och otroligt spännande att jobba med alla spelare och lag utifrån ett klubbperspektiv. Även om jag nu officiellt lämnar mitt uppdrag ser jag ändå mig själv som en del av Sundbybergs IK Fotboll och en stor supporter. Jag har både syskon och nära vänner som är engagerade i klubben och efter 1,5 år på kansliet har jag träffat ännu fler fantastiska människor i SIK-familjen. Jag vill tacka alla, önska en god fortsättning på året och framförallt säga att vi ses på IP framöver, säger Constantino.


Återkomst i DIF

Alexander har fått möjlighet till en heltidstjänst inom Djurgårdens verksamhet han valt att tacka ja till.

"Gumm" som kom från en tränarbakgrund i Berlin samt Djurgårdens akademi har verkat som sportchef för pojkar 5-9 år och har under sin tid i klubben bl.a. implementerat utbildningsmaterial i rörligt format, lovcamper, extrapass på fredagar och mycket mer. Nu har han fått en möjlighet att återvända till Djurgården, fast denna gång som anställd sportchef i ungdomsverksamheten.

Jag tycker SIK Fotboll är en fantastisk arbetsplats med trevliga och kunniga kollegor, som brinner för utveckling. Det var alltid händelserikt och högt i tak. Tillsammans försökte vi alltid hitta lösningar för att bli mer effektiva i allmänhet, utnyttja ytorna och vaska fram ännu fler fotbollstillfällen. Att bedriva en fotbollsförening i Sundbybergs kommun erbjuder många olika utmaningar och jag hoppas att de andra aktörerna väljer att underlätta mer för klubben framöver.
Jag var ju med och smed många planer för framtiden och hur SIK skulle kunna lyckas ännu bättre i sina uppdrag 2022, nu får jag följa föreningen på håll istället och det ska bli spännande det också. Vi hann ändå sätta igång och etablera en hel del processer, som har potential att ge ännu mer i utdelning framöver, säger Alexander och fortsätter.

– Det känns givetvis vemodigt att lämna SIK, eftersom det är en otrolig mängd positiva minnen och lärdomar som jag tar med mig. Jag har fått förmånen att lära känna SIK Fotboll som en organisation som alltid strävar efter att öka kvaliteten i sin service gentemot spelarna, familjerna och de ideella ledarna. Det finns mycket kraft och energi i föreningen som skulle kunna väckas till liv när samtliga skulle förlita sig på den kunskap och expertis som finns inom föreningens organisation, oavsett hur svårt det må kännas för tillfället och hur liten en träningsyta må upplevas.
Jag kommer helt klart hitta på så många anledningar som möjligt för att hälsa på i Sundbyberg framöver och den bästa anledningen, som också är det absolut bästa med den här kommunen, är ju att se på fotboll, avslutar Alexander.

Sundbybergs IK Fotboll riktar ett stort tack till både Constantino Capotondi och Alexander Gumm för deras insatser för klubben och önskar dem stort lycka till med kommande åtaganden!


Rekryteringsprocessen för hitta en ny medarbetare till fotbollskansliet har inletts.


Arkiv