Herrlaget spelar huvudroll i toppstriden

28 september 2021

Herrarnas Division 3 Norra Svealand bjuder på ett spännande tabelläge efter lite mer än halva säsongen, där hela fem lag slåss om förstaplatsen, däribland vårt Herrlag. Ett glädjande facit både utifrån ett prestations- och ett resultatperspektiv.

Till en början tar vi en titt på tabelläget, där vi ligger på andraplats efter 15 av 22 spelade omgångar. Det återstår alltså 7 omgångar av säsongen. 


SIK startade säsongen med att vara obesegrade i 10 raka matcher, vilket inget annat lag i serie lyckats med. Sviten bröts sedan av BKV Norrtälje lyckades komma undan med en 2-3 seger på Sundbybergs IP i början av september. Ett signum har framförallt varit lagets defensiv med Martin Limpar längst bak i målet som hållit nollan fem gånger hittills i år. Sakta men säkert har laget klättrat från mitten och när den tionde omgången hade spelats nådde laget äntligen sin första serieledning. Sedan dess är det ett väldigt tajt läge mellan fem lag som slåss i toppstriden..

Något som också sticker ut med årets säsong och som bådar gått inför hösten, är styrkedemonstrationerna mot just de andra topplagen. Sundbyberg har gått segrande ur samtliga första möten med toppkonkurrenterna (2-1 mot Uppsala, 2-1 mot Viggbyholm, 1-0 mot Sala och 4-0 mot Newroz).

Se höjdpunkterna från alla matcher - på vår Youtube!

Ett annat av våra huvudfokusområde kring herrlaget har varit att få in fler spelare med anknytning till klubben och ungdomsverksamheten till laget. Idag är tio spelare i truppen (ca 40%) uppflyttade från egna led, en stor ökning jämfört med så sent som 2018 då vi endast hade en spelare. Den förbättringen är vi väldigt stolta över och hoppas att snart ännu fler egna spelare är redo att flyttas upp.  I just förra matchen (vinst mot IK Franke med 3-1) står före detta ungdomsspelare för två mål och två assist. Vilket såklart är extra roligt! Vi ser fram emot att fortsätta följa de unga spelarnas framfart och har stora förhoppningar att de fortsätter att göra avtryck och sätta prägel på lagets spel allt mer.

Till säsongens historik hör även att vår assisterande tränare Viktor Blom under sommaren värvades av division 1-laget Sollentuna. Viktor hade ett stort ansvarsområde gällande planering och analys av träning/match, ett arbete som idag leds av Adam Larsson istället sedan Viktor lämnat.

Det är iögonfallande att vi under långa delar av säsongen kunde förhindra att släppa in mål och kan fortfarande kan skylta med seriens bästa defensiva prestation mätt vid antalet insläppta mål. Här kan vi fortsätta att lyfta fram spelarnas insatser efter att vi tappar bollen och förberedelsen på att bli av med bollen. Utöver det har lagets kapacitet i fasta situationer kunnat höjas märkbart jämfört med fjolåret, vilket som är en av de många förbättringar och stabiliseringar av prestationen, som huvudtränare Zoran Lukic och teamet runt honom åstadkommit.

Mitt i Sundbyberg skrev om herrlaget inför matchen mot Uppsala. Läs vad Zoran hade att säga då >>

Viktiga matcher återstår

9/10 Heby AIF (hemma)
16/10 Procyon BK (borta)
23/10 Västerås IK (hemma)
30/10 Viggbyholms IK (borta)
6/11 Newroz FC (hemma)
13/11 BKV Norrtälje (borta)
20/11 IFK Uppsala (borta)

Enligt nuvarande tabell möter Herrlaget tre lag från den nedre delen av tabellen för att sedan avsluta säsongen med en hård kamp för uppflyttning (förstaplatsen), som skulle kunna kulminera i en mer än värdig seriefinal på Österängens IP borta hos IFK Uppsala den 20 november. 

Vi håller tummarna för SIK:s herrar och hoppas att laget kan bibehålla sin höga prestationsnivå för den stora drömmen av en återkomst till division 2.

Interna skytteligan

Nacho Carabajal, 8
Arman Ghaemi, 8
Robel Asfaha, 6
Rasmus Robarth, 3
Gustaf Jensen, 2
Andro Saweris, 2
Meric Karadag, 1
Marcus Lundin, 1
Viktor Zivina, 1


Följ @sikfotbollherr på Instagram för senaste nytt om herrlaget!

[Toppbild: Hemmamatchen mot Sala. Foto: Angelica Riggo Ringstrand]

Välkommen på nästa hemmamatch

Sundbybergs IK - Heby AIF
Lördag 9 oktober 14:00
Sundbybergs IP

Arkiv