Påminnelse om att göra höstensäsongens matchändringar

10 juni 2021

Vi påminner er ledare om möjligheten att göra matchändringar för höstens spelschema. Fram till den 8 augusti är alla matchändringar gratis. Därefter utgår en avgift för varje ändring.

För att slippa en högre avgift ska matchändringsblanketten vara StFF tillhanda senast 8 dagar före ursprunglig matchtid, respektive senast 8 dagar innan ny matchtid om matchen tidigareläggs. Detta är också en förutsättning för att StFF ska hinna med att boka av domaren samt boka ny domare till matchen. Läs mer om matchavgifter nedan.

Giltiga skäl för att flytta match är skolresor, lägerskolor, deltagande i skolstadslag eller distriktsstadslag eller annan anledning om ni är överens. Matchändring godkänns inte för deltagande i andra fotbollstävlingar, träningsläger eller i andra idrotter.

Här får du som ledare all info du behöver kring hur det går till när en matchändring i Sanktan ska genomföras

Om du av någon anledning måste ändra datum eller tid på en match ska du göra så här:

  • Ta kontakt med din motståndare och gör upp om ny dag och tid (tänk på att motståndarlaget har rätt att säga nej).

  • Vid önskad flytt av hemmamatch: kontakta Alexander (alexander@sik.org) för att få en plantid som matchar med det ni och motståndarna har kommit överens om.

  • Vid önskad flytt av bortamatch: be motståndarna kontakta sitt egna kansli för att få en ny plantid som matchar med det ni och motståndarna har kommit överens om.

  • Meddela Stockholms Fotbollförbund om ändringen (OBS! senast 8 dagar före ursprunglig och ny matchtid) på särskild matchändringsblankett som ska skickas in och finns här.

  • Du får en bekräftelse på om ändringen godkänts eller inte. Även här är det bra att du kontaktar motståndarlaget igen för att bekräfta att ni har samma information.

Matchändringsavgifter

  • Höstmatcher ändras gratis t.o.m. 8 augusti, därefter 200 kr
  • Ändring senare än 8 dagar innan planerat speldatum 600 kr
  • Avgift vid uppskjuten match 800 kr
  • Avgift om match flyttas utan StFF:s vetskap 1000 kr

OBS. Matchändringsavgifter dras från respektive träningsgrupps lagkassa.

I bland kan det hända att förbundet plötsligt skickar ut meddelande om matchändring. Det kan bero på en dubbelbokning, beslut från kommunen, ospelbara planer o.s.v. I dessa fall så vore det bra om ni kontaktar era motståndare för att kontrollera att de fått samma besked. Det händer tyvärr ibland att post/e-brev inte kommer fram.

Inställd match

Om en match av någon anledning skulle bli inställd på plats, till exempel, ospelbar plan, dubbelbokat eller på grund av att elljuset inte kommit igång är det bästa att ni på platsen försöker komma överens om ny dag och tid som ni sedan meddelar StFF dagen efter.

WO = walk over

Detta är någonting som både vi och lagen vill undvika. Tyvärr händer det ibland att lag måste lämna WO. Om ett lag lämnar WO så förloras matchen med 3–0, vidare så utdöms en WO-avgift på 200 kr och om man har för avsikt att fortsätta i serien så ska återinträdesavgift (halv startavgift) betalas. Om ett lag lämnar WO två gånger så utesluts laget ur serien. För lag som uteblivit från sista seriematchen och inte tidigare lämnat någon WO i serien ska resultatet från matchen räknas som vanlig WO samt att laget utesluts och nedflyttas två serier. Vid WO är det viktigt att ni kontaktar Stockholms Fotbollförbund och meddelar detta. Tänk på att reglerna för WO gäller alla serier och åldrar.

Tveka inte att höra av er till Kansliet om ni behöver hjälp med något kopplat till matchändringar. Kontaktuppgifter till Kansliet >>

Arkiv