Mjölby AI/FF använder Sundbybergsmodellen

1 maj 2021

Den anrika klubben Mjölby AI/FF, som grundades redan 1912, har valt att använda Sundbybergsmodellen som stöd för att utveckla sin fotbollsverksamhet.

Sundbybergs IK Fotboll välkomnar Mjölby i fotbollsfamiljen och ställer några frågor till Johan Bjersér, föreningsutvecklare och styrelseledamot.

Hej Johan, berätta om Mjölby AI/FF!

– Mjölby är en fotbollsförening som bildades 1912. År 2018 bestämde vi oss för en satsning på seniorsidan och har gått från mitten av division 4 med herrlaget till division 2, för första gången på 25 år. Jag arbetar som föreningsutvecklare och är ledamot i styrelsen. Jag sitter också med i sportgruppen på herrsidan. Min roll är att se till att föreningen utvecklas för att nå dem mål vi sätter upp.

Hur hittade du Sundbybergsmodellen?

– Jag googlade runt lite på olika fotbollsliteratur och hittade Sundbybergsmodellen. 

Vad fick er att välja att använda boken?

– Som jag nämnde ovan så har vårt herrlag gjort en rejäl resa på kort tid och vår ungdomsverksamhet behöver följa med. Vi behöver utbilda och utveckla spelare som klarar av att förse vårt division 2-lag med spelare. Jag läste igenom boken och tyckte allt var klockrent ur den synpunkten, samt att det är ett enkelt redskap för våra ledare att bedriva en bra verksamhet.

Hur ska ni använda Sundbybergsmodellen? 

– Vi kommer att följa Sundbybergsmodellen i våra barn- och ungdomslag och jobba efter den med några få undantag, för att anpassa det mer efter vår verksamhet ur ett småstadsperspektiv.

Vad gillar du mest med boken? 

– Tycker strukturen är bra och lätt att använda. Sedan gillar jag delen med vi utvecklas tillsammans och punkterna under framgångsfaktorer lite extra.

Får vi glädjen att ha er på besök efter Covid?

– Det skulle vi absolut vilja!

Lycka till med er fortsatta fotbollsresa Johan!

Sundbybergs IK Fotboll i hela Sverige

I Sundbybergs IK Fotboll är vi oerhört stolta över att fortsätta att sprida en positiv bild av Sundbyberg och Sundbybergs IK över hela Sverige, precis som vi gjort i många år nu. Sundbybergsmodellen finns spridd över 100-tals föreningar från Luleå till Lund.

Sundbybergs politiker och tjänstemän och våra tusen familjer i Sundbybergs alla stadsdelar som vi representerar kan känna sig stolta tillsammans.

Arkiv