PLATSANNONS: Vi söker sportchef till pojkar 5-9 år

9 december 2021


Sundbybergs IK Fotboll söker nu en fotbollskonsulent med ett specifikt sportchefsansvar för de yngre pojklagen – vilket innebär från 5 år (Knatteskolan) till 9 år. 

Om Sundbybergs IK Fotboll 

Med våra 250 ledare och 1200 flick- och pojkspelare, från 5 år upp till senior, är vi en av landets största fotbollsklubbar. Med vår värdegrund och vår läroplan Sundbybergsmodellen strävar vi efter att bedriva Sveriges bästa barn- och ungdomsverksamhet för fotboll, där flest barn får högst fotbollskvalitet i en sund miljö och är mest nöjda.

Läs mer om Sundbybergs IK Fotboll, vår värdegrund och läroplanen Sundbybergsmodellen på länkarna ovan.

Sportchef pojkar 5-9 år

Det här är en fantastisk möjlighet för dig som vill arbeta heltid med fotboll i en förening som vill erbjuda fotboll av kvalitet i en miljö med sunda värderingar.

På Sundbybergs IK Fotbolls kansli arbetar du i ett mycket välorganiserat team och med moderna agila arbetsprocesser. Du kommer att samarbeta och planera varje dag med våra befintliga fotbollskonsulenter/sportchefer och Sundbybergs IK:s kanslist Ylva Wastesson. Som sportchef planerar och delar du, med få undantag, på samtliga arbetsuppgifter med medlemmarna i ditt team. 

Arbetsuppgifterna innebär i korthet, bland annat:

 • Planera, genomföra och följa upp Knatteskolan, som är det första året som de minsta barnen börjar spela fotboll. 
 • Du har ett sportchefsansvar för uppföljning och support av träningsgrupperna på pojksidan 5-9 år.
 • Implementera och följa upp att värdegrund och Sundbybergsmodellen genomsyrar verksamheten.
 • Vägleda och stötta träningsgrupperna. Det innebär att lösa praktiska frågor, vara den som ledarna vänder sig till, regelbundet följa upp verksamheten samt erbjuda rådgivning och feedback.
 • Rekrytera, utveckla, utbilda och behålla ideella ledare i träningsgrupperna.
 • Administrativa uppgifter, medlemsregister, klädhantering, ledarutbildning, domarschema, träningstidsplanering m.m.
 • Regelbunden kommunikation via hemsida, nyhetsbrev och andra kanaler.
 • Planering och genomförande av Fotbollsskolan, Extrapass, skollovscamper och andra arrangemang.
 • Hantering av olika avvikelser, som t.ex. konflikt mellan ledare och/eller föräldrar. 


Tjänsten ställer höga krav på

 • Fotbollskunskap
 • Personligt ansvar
 • Organisations och administrativ förmåga
 • Effektivt teamarbete
 • Kommunikativ och pedagogisk förmåga
 • Serviceinriktning
 • Intresse och förmåga att möta människor med olika bakgrund och livssituationer

Störst vikt kommer att läggas på hur väl dina meriter och erfarenheter stämmer överens mot tjänstens krav. För att söka tjänsten bör du ha dokumenterad ledarerfarenhet och erfarenhet av arbete med barn och ungdomar där du haft ansvar för bl.a. föräldrakontakt. Att ha genomfört Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning A Ungdom eller UEFA B är meriterande. Du är öppen för att bygga på din kunskapsbank och lära dig nya saker. Du behöver ha god administrativ förmåga och vana att kommunicera. Erfarenhet av att leda utbildning är meriterande. Det är ett extra plus om du är kvinna.

Erfarenhet från tidigare rekryteringar säger oss också att det är en stor fördel om du sedan tidigare har en relation till Sundbybergs IK Fotboll eller Sundbybergs kommun och drivs av att vilja vara med och utveckla fotbollen i Sundbyberg. Alternativt att du brinner för att vara med och skapa en bra fotbollsmiljö för barn, ungdomar och vuxna, oavsett vart.

Vi kommer att be om referenser.

Övrigt:

Tjänsten som Fotbollskonsulent/sportchef är 100% heltid. B-körkort och tillgång till bil är önskvärt. Arbetstiden är oreglerad och du förväntas kunna jobba även kvällar och helger när verksamheten behöver dig.

Arbetsplatsen är vårt kansli på Stationsgatan 9 i Sundbybergs Centrum. Du kommer även regelbundet vara ute på våra olika fotbollsplaner som t.ex. Sundbybergs IP, Golfängarna, Örvallen och Rissne IP.

Ansökan:

Skicka din ansökan med CV, ett personligt brev och referenspersoner (i ett samlat dokument), där du kortfattat berättar vad det är i tjänsten du brinner för att arbeta med och varför du tycker att du passar för just den här tjänsten. Ange också ditt löneanspråk.

Du skickar din ansökan via e-post till fotboll@sik.org

Sista ansökningsdatum är 2022-02-14. Intervjuer sker löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Tillträdesdatum är snarast möjligt.

Har frågor kring tjänsten kan du ta kontakt med oss via e-post eller ringa till kansliet på 08-28 11 15.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Arkiv