Damlagets tränare till division 1

21 december 2021

Duon Andreas Berggren och Alexander Gedde lämnar damlaget för nya utmaningar högre upp i seriesystemet

Inför året anslöt Berggren och Gedde till klubben ifrån Karlbergs Bollklubb. Det blev en försäsong kantad av restriktioner och beslut om att seriespelet även detta år, liksom det gångna året, skulle genomföras med enbart enkelmöten. 2020 klarade sig laget kvar i division 3 som nykomlingar med minsta möjliga marginal (ett mål), målsättningen för i år var att etablera laget på säkrare mark den här gången.

Det började mycket bra med två segrar på de inledande tre matcherna. Därefter gick det tyngre med fem raka matcher utan vinst. Men slutligen uppfylldes målsättningen och vi landade på en sjundeplats i tabellen till slut, efter att ha besegrat Åkersberga med 2-0 i den sista omgången.

För att sätta det i perspektiv till vår historia: för 21 år sedan spelade vi i Damallsvenskan (2000), åkte ur med stora ekonomiska problem och fick lägga ned laget pga spelarbrist. Därefter har det varit minst sagt skakigt på damsidan. Sedan omstarten år 2002 har laget enbart huserat i division 5 eller division 4 som högst, samt lagt ned och startat upp verksamheten hela tre gånger.

År 2018 startade laget upp igen med en helt annan tyngd i satsningen och organisationen kring laget, vi hade även arbetat målmedvetet på ungdomssidan för att kunna slussa upp egna spelare till det nya damlaget. Vi avancerade igenom femman första året, gick igenom fyran det andra och höll sig kvar i trean det tredje. Den bästa omstarten hittills.

Årets sjundeplats i tabellen är alltså den högsta placeringen vi lyckats nå sedan år 2000. Vi kan därmed konstatera att vi har kommit en bra bit på vägen med att äntligen etablera ett seriöst damlag i Sundbybergs IK igen. En stor eloge till alla spelare och ledare som under de senaste säsongerna bidragit till att vi tagit oss dit där vi är idag. Nu fortsätter resan!

Som en bonus ser vi också till vår stora glädje att vi levererar både spelare och ledare uppåt i seriesystemet. Det senaste exemplet är nu våra tränare Andreas Berggren och Alexander Gedde som nästa år kommer att träna Täby FK i division 1. Stort grattis till de båda!

– Vi vill vara en plats som utvecklar spelare men även tränare, som har ambitionen att ta sig mot elitfotbollen, att kunna göra det, säger Alexander Ragnarsson, sportchef dam- och flick.

Vi tackar Andreas och Alexander för deras insatser och önskar dem all lycka framöver! Vi tackar även assisterande tränare Rahel Surshi som blev tvungen att avslutade sitt uppdrag under pågående säsong.


Rekrytering av ny tränare för 2022 pågår.
Arkiv