Tack för allt, Zoran!

20 december 2021

Herrlagets meriterade huvudtränare Zoran Lukic väljer att lämna sin roll efter två säsonger i klubben

Zoran skrev på ett tvåårskontrakt och anslöt till Sundbybergs IK inför säsongen 2020. Uppgiften var att bygga upp ett nytt herrlag, då den gamla truppen till stora delar gått förlorad i samband med degraderingen 2019. Målsättningen var att etablera sig som ett topplag i serien och på sikt ta steget tillbaka till division 2, antingen första eller andra året.

En ny spännande trupp tog form under januari. Dessvärre försvårades förutsättningarna i och med starten av pandemin och följderna blev som bekant bl.a. inställda matcher, uppskjutna seriestarter, träningsförbud, träningsmatchförbud, ingen tillgång till omklädningsrum och möteslokaler m.m. under långa perioder av både 2020 och 2021.

Trots detta blev vi snabbt ett topplag och slogs i toppstriden två år i rad, med en stor andel uppflyttade spelare från egna led. 2020 var man med i racet länge men fick se sig besegrade under hösten och landade till slut på en 4:e plats. I år, 2021, hade man vuxit sig ännu konkurrenskraftigare och ledde serien periodvis. Det blev till slut en hedersam 2:a plats i tabellen, som ett normalt år hade räckt för att få kvala till division 2, men pga den uppskjutna seriestarten var kvalspelet på förhand inställt till vår stora besvikelse.

Zoran väljer nu att lämna över stafettpinnen till nya krafter när avtalet löpt ut. – Jag har gjort ungefär det vi sa när jag skrev på och vi gör en bra säsong i år trots att vi inte gick upp. Personligen vill jag vara verksam lite högre upp nästa år och då har vi kommit fram till det här beslutet tillsammans, berättar Zoran.

Vi riktar ett varmt tack till Zoran för hans betydelsefulla arbete med herrlaget under de här två åren. Mycket tack vare honom har vi nu en bättre lagmiljö och stabilare grund i herrlaget än på väldigt väldigt länge. – Det har varit både lärorikt och inspirerande att få ha en av Sveriges största tränarprofiler med i vår organisation, säger herrlagets sportchef Isaac Bengtsson.

Tack för allt, Zoran och lycka till framöver!


Herrlagstränare för 2022 kommer att presenteras så snart som möjligt.


Arkiv