Sundbybergs IK Fotbolls riktlinjer för Coronaviruset (9 juni 10:30)

9 juni 2020Här finner du information kring hur Sundbybergs IK Fotboll ställer sig till hanteringen av Coronaviruset.

Vi följer löpande ny information, rekommendation och beslut från Regeringen, Folkhälsomyndigheten, Utrikesdepartementet, Riksidrottsförbundet, Svenska Fotbollförbundet och Stockholms Fotbollförbund. Vi uppdaterar riktlinjerna så fort nya direktiv ges.

Uppdaterad 2020-06-09 10:30

 • Alla friska barn är tillåtna att träna och spela match utomhus.

 • Alla friska vuxna är tillåtna att träna och spela match (matcher fr.o.m. 14 juni).

 • Genomför matcher och träningar utan publik. Be föräldrarna att ta en promenad när de lämnat av barnen vid planen för att inte skapa stora folksamlingar.

 • Håll ett tydligt avstånd till andra träningsgrupper som befinner sig på angränsande planytor.

 • Vi tar inte i hand när vi hälsar på varandra och vi använder inte gemensamma vattenflaskor inom träningsgruppen. Vi undviker omklädningsrum före och efter träning/match, be spelarna att komma ombytta till planen. Ha samlingar utomhus.

 • Uppvisar du förkylningssymptom råder närvaroförbud på träning och match. Stanna hemma!

 • Förkylningssymtom innebär att ha en eller flera av följande saker: feber, hosta, andningsbesvär, halsont, huvudvärk, muskel- och ledvärk. Det är då mycket viktigt att man stannar hemma för att inte smitta andra. Om man inte klarar sig med egenvård i hemmet ska man ringa telefonnummer 1177 för sjukvårdsrådgivning.

 • Vänta minst två dygn efter att du blivit fri från symptom innan du kommer tillbaka till fotbollsträningen. Ta ansvar och var mycket noga med detta.

 • Är du frisk men allmänt orolig för att bli smittad går det bra att stanna hemma. All frånvaro kopplad till viruset är godkänd frånvaro och ska inte påverka matchkallelser eller liknande i framtiden. Se dock till att ha en bra kommunikation med dina ledare om att du stannar hemma och varför.

På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du hitta svar på många frågor som rör Coronaviruset. Där finns uppdaterad riskbedömning av smitta och allmänna riktlinjer för att förhindra smittspridning.

Du kan även ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är granskad och godkänd av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

1177 Vårdguiden har också uppdaterad information om Coronaviruset och sjukdomen COVID-19.

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten: 

 1. Undvik att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
 2. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
 3. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
 4. Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.


Vid övriga frågor, mejla till fotboll@sik.org

Kommentar Hej Den här funkar inte med barnen. Jag skulle tänka mig att avvakta ett par veckor alltså ställa in träningen.
- Berhane Habte. 12 mar 2020 (Svara på inlägg | Abuse)
Svar till: Berhane Habte Hej Berhane. Om du vill att ditt barn stannar hemma från träningen i ett par veckor är det ert beslut och vi stöttar det beslutet, precis som vi skriver i vår text.
- Sundbybergs IK Fotboll. 12 mar 2020 (Abuse)
Kommentar Tack för bra info! Vi ses på utomhusträningen!
- mia. 22 mar 2020 (Svara på inlägg | Abuse)

Senaste inlägg