Zoran Lukic inför herrlagets premiär

12 juni 2020


Vi tog pulsen på herrlagets huvudtränare Zoran Lukic inför söndagens seriestart i Div 3 Norra Svealand.

Zoran, hur är läget med dig och laget?

– Det är mycket bra med mig, tack! Det är bra med laget och de andra ledarna också. Inga Coronafall så vitt vi vet. Vi har kunnat träna på bra men har tyvärr fått ett par skador under veckan. Vi har haft kortare uppehåll över påsk och början av maj, i övrigt har vi kört på hårt och bra hela försäsongen. Moralen är bra, det är inte så mycket att säga, allting är som "vanligt" inför en seriepremiär tycker jag.

Ni har inte spelat träningsmatch sedan 29 mars på grund av matchförbudet, hur har det påverkat er?

– Det är klart bristen på träningsmatcher har varit det mest påtagliga problemet under försäsongen. Man kommer inte riktigt upp i det matchtempo som man vill ha utan att spela några riktiga matcher men vi har tränat på väldigt bra i alla fall. Laget är väldigt motiverade och entusiastiska trots matchbristen, så det känns inte som att vi har tappat något energimässigt i alla fall. Men uteblivna matcher är såklart något som påverkar alla lag.

Hur tror du beslutet om enkelserie påverkar säsongen?

– Jag tror att många lag som kanske hade tänkt spela sitt egna spel och tro på det, kommer ändra till ett mer cyniskt spelsätt med syfte att plocka så många snabba poäng som möjligt. Jag tror att många matcher kommer bli mer tillknäppta och att flera lag blir mer rädda att förlora. Rädslan att förlora kan ta över och bli större än viljan att vinna hos många.

Vilka kommer vara i toppen av tabellen? Hur bra är vi i år?

– Förutom vi, tror jag att topplagen blir Norrtälje och Franke. Det är två klubbar som brukar göra det bra. Utan att vara alldeles för kaxig och självsäker så tror jag att vi har kvalitéerna för att kunna bli placering etta eller tvåa och gå för uppflyttningen. Men vi måste jobba väldigt hårt för det, avslutar Lukic.


Gideonsbergs IF - Sundbybergs IK
Söndag 14 juni 15:00 Önsta IP
Div 3 Norra Svealand, herrar

#sikfotboll

                 


Arkiv