Två Sjöar Runt kostnadsfritt

6 februari 2020

tvasjoarrunt

Den 15 mars arrangeras det årliga loppet "Två Sjöar Runt" av Sundbybergs IK Friidrott, som har genomförts årligen sedan 1965. I år har Fotbollssektionen fått erbjudandet att delta i loppet till ett reducerat pris. 

Ett förmånligt pris som Sundbybergs IK Fotboll i sin tur beslutat att stå för, vilket innebär att det är helt kostnadsfritt för våra spelare att springa loppet.

Fotboll är som ni vet en sport där explosivitet och reaktivitet på korta sträckor är helt avgörande. Därför påtalar vi alltid på våra tränarmöten vikten av att inte träna långdistanslöpning då detta jobbar bort de snabba muskelfibrerna och gör spelarna långsammare. Men är det någon dag på året det är okej att löpa långt är det den 15 mars på Två Sjöar Runt. Syftet med deltagande är att det ska vara en rolig lagaktivitet där vi gör något tillsammans "utanför planen" och givetvis marknadsföra vår sektion utåt på samma gång. Alla som deltar vill vi givetvis bär våra profilkläder under loppet och representerar Sundbybergs IK Fotboll på bästa sätt.

De träningsgrupper som är intresserade av att delta går tillväga enligt följande:

  1. Lagledaren lägger upp aktiviteten i MyClub och skickar en kallelse till alla spelare.
  2. Spelare som vill delta svarar JA på kallelsen. Sista svarsdag är söndag 23 februari.
  3. Efter 23 februari kommer alla som tackat JA i MyClub att registreras som deltagare i loppet.
  4. Observera att anmälan är bindande.

Distans för olika åldrarna:

P/F 2013-2012: 500m (Kotteskubbet)
P/F 2011-2007: 2,4 km
P/F 2006-2001: 5,7 km

 

 

Arkiv