Stor tävling 2021! - SIK Winter Challenge

24 november 2020

SIK Winter Challenge startar den 7 januari 2021 och pågår till den 15 mars 2021. Tävlingen går ut på att vara den grupp, spelare och förälder som deltar och håller i flest aktiviteter utöver de vanliga fotbollsträningarna under vintern. Detta är ett grymt tillfälle att låta spelarna träna och sysselsätta sig, samtidigt som gruppen får jobba på sammanhållning, gruppkänsla och flera andra positiva värden.

Utan Sumpan Cup och Fotbollsavslutningen under vinterhalvåret, som redan präglas av färre träningar och sämre uppslutning, vill vi göra något för att aktivera spelarna och lagen kopplat till klubben fler gånger i veckan. Arrangemanget är inspirerat av ett förslag från Svenska Fotbollsförbundet och bygger på att vi vuxna i en idrottsförening ansvarar för att hjälpa barnen att delta både i sociala och fysiska aktiviteter även under de omständigheter som situationen med Covid förutsatt.

Tävlingen går till såhär

Varje träningsgrupp ansvarar för att hålla i extra tränings/friluftsaktiviteter utöver den vanliga fotbollsträningen varje vecka. För varje aktivitet din grupp genomför får ni 1 poäng. Det lag med flest poäng vid slutet av tävlingen vinner Sumpan Winter Challenge.

Det finns tre kategorier att tävla i. Dels tävlar laget som grupp och får poäng för varje aktivitet som genomförs. Sedan tävlar alla spelare om att ha deltagit på flest aktiviteter, och får ett poäng varje gång han/hon deltagit. Sist men inte minst tävlar alla föräldrar och ledare om att ha hållit i flest aktiviteter, och även de får ett poäng varje gång de deltar. 

Alla friluftsaktiviteter som innehåller någon form av träning, där minst 3 spelare och 1 vuxen ansvarig deltar räknas som ett poäng i tävlingen.

Så här administrerar vi poängen

Varje gång ni genomför en aktivitet så registrerar ni den i Myclub, precis som ni gjort med träningar, matcher och övriga aktiviteter under året. Kalla aktiviteten i Myclub för “SIK Challenge” oavsett vad för aktivitet ni genomför och registrera vilka som närvarade. På så sätt får vi tillgång till all info vi behöver för att räkna ihop poängen. Resultaten kommer att uppdateras regelbundet på hemsidan samt på våra sociala medier. Vi kommer ha priser för 1:a, 2:a och 3:e platserna i de olika kategorierna.

Priser

Fina priser utlovas. Priserna kommer att presenteras inom kort.


Sociala medier

Ta bilder när ni träffas och lägg ut på era sociala medier med hashtaggen #SIKchallenge. Skicka gärna bilderna till oss så lägger vi även ut dessa på hela SIK Fotbolls instagram @sikfotboll.

Uppmaning

Vi uppmanar alla föräldrar i gruppen att hålla i aktiviteter, detta är inte ledarens ensamma ansvar utan ni tävlar som lag, alltså samtliga föräldrar, spelare och ledare tillsammans.
Allt från lekar till seriös träning uppmuntras. Det viktiga är att ni gör gemensamma aktiviteter där spelarna rör på sig.

Exempel på aktiviteter:

  • Träffas och spela extra fotboll
  • Ses och köra extra styrketräningspass/utegym
  • Ses och köra gemensam jogg
  • Ses och testa på annan idrott
  • Övriga träffar där ni utför utomhuslekar som innehåller någon form av fysisk aktivitet uppmuntras.
  • Alla aktiviteter som innehåller någon form av träning, samt där minst 3 spelare och 1 vuxen ansvarig deltar räknas som ett poäng i tävlingen. 
  • Använd er gärna av Ursvikskogens motionsspår, Sundbybergs IP löparbanor, Lötsjöns utegym, Rissne IP utegym, utomhus-isrinken på SIP, skolgårdar, basketplaner, fotbollsplaner m.m.

Lycka till!
Tävlingen börjar 7:e Januari. Ni har tid på er att planera och prata ihop er i föräldragrupperna, även om det inte är avgörande för tävlingen att man planerar i förväg. Hör av er till oss på kansliet om ni har frågor eller funderingar. Vi går ut med mer kommunikation kring SIK Winter Challenge under kommande veckor. Glöm inte att följa oss på våra sociala medier och hålla dig uppdaterad. Lycka till!


Följ oss på sociala medier:


Kommentar Hej Jag heter senait Asfaha Jag vill kontakta er min son han ska börja Fotboll Med er Han heter Hebron Semerab 2014 02 11 0058 Men adresse Majeldsvägen 4 Senait5belo@yahoo.com Telefon 0763296889 M.H.V Senait
- Hebron. 28 dec 2020 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv