SIK startar eFotboll med fokus på bredd

24 november 2020

För att våra spelare ska få möjlighet att engagera sig i sociala aktiviteter, även när de inte träffas fysiskt, så startar vi eFotboll för våra spelare.

Flera av elitklubbarna i Sverige har startat professionella verksamheter för att tävla i digital fotboll, en marknad som växer sig större och större för varje år. Vi på Sundbybergs IK Fotboll vill vara en förebildsförening och kommer från och med januari 2021 att vara första klubben att skapa eFotbollsaktiviteter med fokus på bredd - där alla får vara med.

Spelet vi kommer att köra är EA Sports FIFA och för att kunna sysselsätta så många spelare åt gången som möjligt kommer vi fokusera på Pro Clubs (Proffsklubbar) där varje person styr en spelare var. Läs mer om de praktiska bitarna HÄR

Precis som med all verksamhet inom SIK Fotboll så kämpar vi för att vara inkluderande. Därför kommer vi göra det möjligt för alla som vill att vara med och spela eFotboll i SIK Fotboll. Målet med eFotbollen hos oss är att skapa en trevlig och inkluderande social kontext för spelarna som går utöver den tid man träffas på planen och ämnar till att bygga vidare den sammanhållna, unika "Sumpankänslan" vi har i klubben. 

Inom kort kommer vi presentera mer detaljerat hur de praktiska bitarna av sporten kommer att gå till hos oss. Under tiden ber vi er att sprida nyheten och berätta för samtliga som kan vara intresserade... detta händer i Sundbyberg just nu! 

De spelare i Sundbybergs IK som redan vet att de vill vara med, ber vi fylla i formuläret nedan så att vi ser hur många som vill vara med redan från start. Vi har även skickat ut detta formulär direkt till alla spelare i klubben så det är möjligt att ni redan svarat. Då behöver ni inte svara igen. (Det går att vara med även om man inte svarar på formuläret, vi behöver bara göra en första intresseundersökning).

TILL INTRESSEFORMULÄRET >>

När aktiviteten väl är igång kommer vi att anordna tävlingar mellan lagen. Framöver ser vi även framför oss att vi träffas fysiskt och spelar tillsammans, självklart när omständigheterna tillåter detta.

Vi är mycket hoppfulla och optimistiska och tror att detta projekt kommer vara uppskattat och generera många fantastiska stunder för våra spelare i Sundbybergs IK. Vi ses inne på eFotbollsplanerna!


Följ oss på sociala medier:Arkiv