Kayhan och Herrlaget går skilda vägar

3 juni 2019

YKherr

Under lördagen stod det klart att Yasin Kayhan väljer att avsluta sitt uppdrag som manager för Sundbybergs IK Fotbolls herrlag.

Yasin rekryterades i vintras, i en svår situation, där flera tongivande spelare från förra året valde att gå vidare. Samtidigt som ytterligare ett antal spelare lämnade och fick gå av olika skäl under försäsongen. Det innebar att fler nya spelare än förväntat behövde rekryteras och större delen av försäsongen behövde fokuseras på att forma den nya gruppen. Yasin gjorde ett mycket bra jobb med att få ihop en ny grupp med ont om tid och begränsade träningsmöjligheter, vilket han ska ha en stor eloge för.

Serien började stabilt men under de senaste omgångarna har laget kommit snett in i matcherna och både prestationen och resultaten har varken blivit som Yasin, ledarna, spelarna, klubben eller publiken hade hoppats på. Därav har Yasin känt att gruppen behöver en ny röst för att vända den negativa trenden man hamnat i och därför valt att kliva av sitt uppdrag.

Tillfällig lösning i jakten på ny tränare

Assisterande tränarna Kastriot Selmanaj, Farouk Nehdi och Sebastian Axvret fortsätter enligt plan och sportchef Elias Gergi kliver in som tillförordnad huvudtränare i jakten på en ny tränare för Herrlaget.

Den nya konstellationen ledde laget för första gången under gårdagens bortamatch mot obesegrade serieledarna Karlbergs BK. Herrlaget föll med 2-1 på Stadshagen men prestationen gav mersmak och efter en urstark andra halvlek hade ett oavgjort resultat inte känts orättvist.


Stötta laget på lördag!

Trots den tunga storförlusten mot Täby i torsdags förra veckan på IP, stannade ni i publiken kvar hela matchen. Ert stöd är otroligt. Nu ber vi er att återigen sluta upp bakom laget.

Nu på lördag spelar vi ny hemmamatch och GUSK står för motståndet. Hoppas att vi ses där!

Sundbybergs IK - Gamla Upsala SK
Lördag 8 juni 14:00 Sundbybergs IPKommentar Hej ! jag heter omid och 22år. jag är bra spela fotboll . jag vill spela fotboll ! kan du hjälpa mig,Jag är mycket glad hjälpa mig ? Snälla jag bra spela ! HMV Omid
- Omid sakhidad. 15 jun 2019 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv