Nya riktlinjer för straffavgift vid grov utvisning

16 maj 2019

red_card

Denna riktlinje är framtagen av Sundbybergs IK Fotbolls styrelse för att tydliggöra den interna ekonomiska hantering vid en så kallad grov utvisning i en tävlingsmatch.

När en spelare tilldelas grov utvisning (rött kort direkt) så rapporterar domaren den inträffade incidenten till Stockholms Fotbollförbund (StFF). Disciplinkommittén hos StFF kommer därefter att ta del av rapporten och fatta ett beslut kring omfattningen av spelarens avstängning i kommande tävlingsspel. Varje ärende som inkommer till Disciplinkommittén fakturerar StFF Sundbybergs IK Fotboll med en straffavgift på 500 kr.

Eftersom Sundbybergs IK Fotbolls utgångspunkt är att våra spelare ska uppträda på ett sportsligt och respektfullt sätt mot motståndare, medspelare, domare och publik, budgeterar Sundbybergs IK Fotboll inte för att täcka upp för eventuella straffavgifter.

Därför har styrelsen beslutat att följande gäller fr.o.m. 2019-05-14

  • Vid en eventuell straffavgift får träningsgruppens lagledning besluta om deras lagkassa ska stå för straffavgiften eller om Kansliet ska skicka en faktura direkt till spelaren.

  • Om träningsgruppen inte har någon lagkassa kommer Kansliet automatiskt att fakturera spelaren.

Om lagkassan ska eller inte ska täcka upp för eventuella straffavgifter är något som träningsgruppen gemensamt behöver ta ställning till, t.ex. på ett föräldramöte innan tävlingssäsongen. 

Observera att detta inte gäller för målchansutvisning (som också är direkt rött kort) eller lindrig utvisning (två gula kort). Vid dessa typer av utvisningar sker ingen rapport eller straffavgift.

Arkiv